22 април, 2024

Oфисът на Мусала Софт в Русе отпразнува своя 5-ти  рожден ден. 30 специалисти в града работят по национални и международни проекти за големи компании, сред които А1, Generali, Deutsche Telekom, Comerzbank, IBM, DSK, Perkin Elmer и други. Технологичен фокус  на екипа в Русе включва  .NET и Java разработчици, както и локално звено от експерти по осигуряване на качеството (Quality Assurance).

Почти всички служители от местния екип са възпитаници на Русенски Университет „Ангел Кънчев“ и ПМГ „Баба Тонка“ и активно участват в ИТ общността в района. Изградени са стабилни партньорства с университета и гимназията, както и с инициативи като Иновационен лагер “Teen Coin” Русе, NASA International Space Apps Challenge, Републиканска студентска олимпиада по програмиране и други.

„В момента в Мусала Софт сме 500+ висококвалифицирани специалисти. Русе е част от стратегията ни за растеж и за доставяне на услуги с висока добавена стойност. Изградихме крайдунавски хъб с професионалисти, които са част от екипите ни на другите локации и участват в иновативни проекти за технологични гиганти.“ – сподели Елена Маринова, Президент на Мусала Софт.

От Мусала Софт планират да развиват местните ИТ общности, сподели Стефка Огнянова, специалист “Корпоративни комуникации”.

Компанията планира да развива в града и проекти с партньори от мащаба на IBM, Generali, Deutsche telekom и още много други.

Вратите на Мусала Софт на офиса в Русе са отворени за нови попълнения, но само ако са правилните хора – “Умни с блясък в очите и с хъс за развитие”. Защото’ ,според Стефка Огнянова, Добър професионалист може да се изгради, но готин човек с желание да се учи непрестанно – това е нещо, което го носи вътре в себе си”.

Тя допълни още, че компанията подкрепя инициативи, които развиват ИТ таланта на младите хора.

Тагове: , , , , , ,