20 април, 2024

Рядката, а защо не и единствената останала в добро състояние на света конзола “Nintendo PlayStation” бе продадена за сумата от 360 000 $. Смяната на собственик е официална и се твърди, че човекът, направил най-високата оферта и наддал рязко с 300 000 $, е не кой да е, а собственикът на компанията за снабдяване със стоки за домашни любимци, Pets.com.  

Nintendo Playstation е легендарна машина, която така и не успява да процъфти на пазара. Връзката между Sony и Nintendo започва през 1988 г., когато двете компании подписват договор за сътрудничество, измерващо се в това Sony да произведе CD-ROM допълнение за конзолата Super NES. Покрай съвместната им работа се появява и техният общ продукт – PlayStation, но поради създали се неразбирателства от конзолата били произведени само около 200 бройки, поради което стойността на Nintendo PlayStation е толкова висока. 

В процеса на наддаване се включва дори собственика на Oculus и ако 360 000 $ ни се струват много, трябва да имаме предвид, че предходният притежател на конзолата – Тери Диеболд – в даден момент преди това отказва оферта от 1 200 000 $. Колкото и странно решение да е това, донякъде има логика, оправдана с опасенията му, че данъците на тези пари са способни да го разорят.   

 

Author