24 април, 2024

2.091.0 идва с 18 основни промени и 66 фиксирани проблеми с Bugzilla. Огромна благодарност се оказва на 55 участници, които направиха възможно 2.091.0. Добавяне на 64-битовия DMD компилатор към инсталационния пакет на Windows и също така изграждането на DMD с LDC е голямо подобрение, според коментарите във форума на DLang. Стабилната версия на езика излезе на 8 март и можете да намерите лога с ъпдейтите на този линк.

D, известен също като Dlang, е многопроцесен системен език за програмиране, създаден от Уолтър Брайт през 2001 г. Андрей Александреску се присъедини към усилията за проектиране и разработка през 2007 г. Въпреки че възниква като реинженеринг на C++, D е отделен език. Той е преработил някои основни функции на C++, като същевременно споделя и характеристики на други езици, по-специално на Java, Python, Ruby, C# и Eiffel. Андрей е експерт в широк спектър от теми, включително проектиране и внедряване на софтуерни системи, дизайн на езици за програмиране, дизайн на библиотеки, всички аспекти на езиците за програмиране на C++ и D, машинно обучение и обработка на естествен език.

Идиоматичният D код обикновено е толкова бърз, колкото еквивалентен C++ код, като същевременно е и по-кратък. Езикът като цяло не е защитен от паметта, но включва незадължителни атрибути, предназначени да проверяват безопасността на паметта.

Тагове: , , , , , , , , ,