24 април, 2024

Apple обяви, че разрешава да се използват дезинфектанти за почистване на iPhone. Това е новината, която се появи в почти всички световни медии като Forbes, CNet, CNBC, CNN и т.н.

В публикацията на CNBC e посочен линк, от който ясно се вижда допълнителния текст, от който става ясно, че Apple вече позволява използването на дезинфектанти като цитираните в текста и много популярни в САЩ кърпички Clorox. Този линк обаче не е достъпен за обикновения потребител и реално не е официално публикуван. На официалния линк, който проверихме на няколко различни езика, няма и след от тези новости. Липсва и официално прессъобщение на сайта Apple.

При по обстоен преглед на разликите между официалната страница, и тази със query param “?mod=article_inline”, показват 2 добавени параграфа и обновена дата на публикуване — от 19 септември до 9 март.

Все едно Apple са написали новата страница, но по някаква причина са решили да не я пускат публично за “простосмъртни”. Но ако знаеш за магическия параметър mod=article_inline получаваш достъп до последната версия. 🙂

Тагове: ,