26 април, 2024

Българският форум на бизнес лидерите връчи своите призове на провелата се снощи церемония на Наградите за отговорен бизнес 2019. Участваха 78 компании в общо 108 корпоративни проекта с каузи, насочени към обществото и природата. Изданието се провежда за 17-та поредна година и цели да промотира и насърчи добрите и полезни практики в корпоративния свят.

Образование, екология, развитие на таланти и подкрепа на местните общности са сред основните приоритети в естеството на Наградите за отговорен бизнес. Водещата Радинела Бусерска отново бе водещ на събитието, като отчете неговата значимост за това корпоративният бизнес да участва в инициативи и каузи, които са в полза на гражданското общество.

Днешната селекция от добри примери за социални инвестиции доказва, че бизнесът в България осъзнава своята водеща роля като сектор, който може да предложи ефективни решения на редица обществени предизвикателства“, отбеляза Левон Хампарцумян, председател на БФБЛ.

Награждаването бе уважено и от президента на Република България Румен Радев. „Държавата насърчава и подкрепя бизнеса, който работи прозрачно, постига успехите си с инвестиции в човешкия капитал, внедряване на високоефективни методи на мениджмънт и изграждане на конкурентоспособност“, заяви Румен Радев, който също така връчи наградите в категория “Инвеститор в обществото”.

Освен него, във връчването на награди участваха и заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов, заместник изпълнителния директор на Агенция по заетостта Милена Георгиева, търговския аташе в Британското посолство в София Тим Буйсерет и Максим Бехар, член на УС на БФБЛ.

Победителите се определят от независимо жури от уважавани представители на бизнеса, публичния и неправителствения сектор, академичните среди и медиите.

Журито бе съставено от г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София, д-р Бойко Таков, директор на Изп. агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, Веселина Кавръкова, програмен ръководител на WWF България, Десислава Тальокова, изпълнителен директор на фондация “Америка за България”, Деница Сачева, министър на труда и социалната политика, Елица Баракова, директор на фондация BCause, Ема Хопкинс, посланик на Великобритания в България, Красимир Вълчев, министър на образованието и науката, Красимира Величкова, изпълнителен директор на Български дарителски форум, Максим Майер, изпълнителен директор на ЕС Медия, Радосвет Радев, председател на Българска стопанска камара, Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата и акад. Юлиан Ревалски, председател на БАН.

Ето и пълния списък с победителите:

КАТЕГОРИЯ „ИНВЕСТИТОР В ОБЩЕСТВОТО“

1. Райфайзенбанк – „Избери, за да помогнеш“

2. Лидл България – „Ти и Lidl за по-добър живот“

3. Хюлет Пакард Ентърпрайз – The Cause – корпоративно доброволчество чрез многостранно партньорство със социални организации за една по-добра България

КАТЕГОРИЯ „ИНВЕСТИТОР В ЗНАНИЕТО“

1. Кока-Кола ХБК България – Youth Empowered

2. PwC България – „Най-важният урок“

3. L’Oreal България – „За жените в науката“ 2019

3. Нестле България – „Нестле се нуждае от младите“

КАТЕГОРИЯ „ИНВЕСТИТОР В ЧОВЕШКИЯ КАПИТАЛ“

1. Ситибанк Европа, клон България – Rinker Youth Challenge

2. Vivacom – Лятна стажантска програма VIVACOM

3. Теленор – Open Mind България

КАТЕГОРИЯ „ИНВЕСТИТОР В ОКОЛНАТА СРЕДА“

1. Кока-Кола ХБК България – „Моят зелен град“

2. Дънди Прешъс Металс Крумовград – „Костенурки край рудник „Ада тепе“ – мисията възможна“

3. Кауфланд България – „Приносът на Kaufland България за българската природа“

КАТЕГОРИЯ „МАРКЕТИНГ, СВЪРЗАН С КАУЗА“

1. Фантастико – „Моята майка е супер герой“

2. А1 – „Гледай реклами с кауза чрез A1 SmartAD“

3. Ейвън Козметикс България – „Мисията на Avon срещу рака на гърдата“

КАТЕГОРИЯ „НАЙ-ДОБРА СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА НА МСП“

1. Есетере България – Социална дейност на Есетере България

2. Еврофутбол – Програма „Спортни таланти“

3. Астелас Фарма – „Мъжко здраве“

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА ENGAGE

Есетере България – Социална дейност на Есетере България

 

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Author