25 април, 2024

Неправителствената организация IOTA Foundation, стояща зад IOTA криптовалутата, бе принудена да затвори цялата си мрежа поради сериозни опасения за сигурността на капитала си – намерена слабост в защитата на Trinity wallet, която може да доведе до загуба на средства за хиляди потребителски сметки. 

Всъщност, хакерите вече са успели да си свършат работата донякъде, източвайки от криптовалута на стойност 1.6 милиона долара. За да не поемат по-голям риск, IOTA Foundation е блокирала своя “Coordinator” node, което пък е довело и до спирането на цялата мрежа. 

От криптовалутата предупредиха своите потребители да не отварят и боравят със своя Trinity wallet до момента, в който не са сигурни, че техните специалисти са се справили и са намерили къде точно е пробойната, използвана от хакерите. 

Решението се появи пет дни по-късно, когато Trinity wallet излезе с подобрена версия, която трябва да се инсталира върху предходната. Цялата информация за проведеното разследване срещу пробива можете да прочетете ТУК. Все пак – тази история се оказва прецедент за криптовалута, изключваща цялата си мрежа. 

 

Тагове: , ,
Author