27 април, 2024

Джей Кодари, ръководител на проекта Glass

Новата модификация на очилата Glass Enterprise Edition 2 вече е налична за разработчици, това обяви Джей Кодари, ръководител на проекта Glass, в блога на Google Developers.

Продуктът Glass Enterprise Edition 2 е създаден да подпомага хората, работещи в областта на логистиката, производството, дейности на открито и др., като им осигурява “hands-free” достъп до информация и приложенията, които са им необходими.

Предприятията, които вече използват Glass съобщават за съкратено производствено време, подобряване на качеството и намалени разходи.

За да отговорят на засиленото търсене на иновативните очила, след официалното им анонсиране през май миналата година, от Google са взели решение устройствата да се предлагат директно от техните риселъри на хардуер като CDW, Mobile Advance, SHI и др.

Една бърза справка показва, че цената им е 999 щатски долара.

Glass Enterprise Edition 2 се базират на Android, което улеснява разработчиците и позволява на бизнесите да интегрират услуги и API-та, които вече използват.

От компанията вече са обявили и open source приложения, както и примерни фрагменти от код, включващи елементарни layout-и UI компоненти, които биха били от полза за начинаещите разработчици.

Тагове: , , , , ,