25 април, 2024

ScaleFocus стъпва в Северна Македония и инвестира в откриването на развоен център в столицата Скопие.

През следващите няколко години, компанията планира да отвори над 300 работни места за софтуерни специалисти, търсещи работа по международни проекти за клиенти от цял свят.
Решението да инвестираме в нов развоен център в Скопие бе продиктувано от успешната ни колаборация с IT експерти от Северна Македония, продължаваща вече няколко години.“, коментира Пламен Цеков, главен изпълнителен директор на ScaleFocus. Той подписа официалния договор за държавна помощ с министъра по чуждестранните инвестиции в Северна Македония Зорица Апостолска.

Обемът на планираната инвестиция за следващите 5 години е на стойност 45 милиона евро, като 2 милиона са планирани за обучение и развитие на младите таланти. “Целта ни е да дадем възможност на можещите и мотивирани IT специалисти да работят за интересни и предизвикателни проекти, в динамична среда и международен екип, без да се налага емигрират”, уточняват от ScaleFocus, които ще си партнират с местни организации, университети и компании, с цел развитие и подобряване на цялата IT екосистема в Северна Македония. Компанията успешно успя да развие офиси в най-големите български градове: София, Пловдив, Варна и Бургас и да спомогне за развитието на IT общностите. Стъпването в Северна Македония е логичната следваща стъпка в нейната еволюция.

Правителството на Северна Македония и Икономическата Търговска Служба на България активно участват и съдействат в целия процес.

През 2019-а година стартира и “Скейл Фокус Академия”, която вече обучава бъдещите IT и софтуерни експерти в няколко български града. Компанията планира да продължи и развие инициативата и в Северна Македония.

Тагове: , , ,
Author