19 април, 2024

За първи път в историята беше научно доказано, че Wi-Fi 6 може да поддържа скорост на даунлоуд от 700Mbps във “”враждебна” атмосфера

Експериментът с Internet of Things (IoT) deployments е бил проведен от Wireless Broadband Alliance (WBA) във фабриката за космически части и компоненти на Mettis Aerospace в Уест Мидландс, Великобритания. Фабриката е била избрана за тестовете на Wi-Fi 6, заради наличието на машини, които пречат на сигнала, както и индустриално въздушно замърсяване, като прах и друг частици във въздуха. Въпреки тези неприятни обстоятелства, технологията на Wi-Fi 6 се е доказала като надеждна, което означава, че най-вероятно сигналът в по-благоприятна среда ще даде дори по-добри резултати.

По време на теста са регистрирани скорости от 700Mbps в повече от 80MHz канала, а измерената латентност на връзката на приложения за стрийминг или видео е била 6 милисекунди. Тестът е дал доказателство, че 4.0 приложенията могат да бъдат използвани в неблагоприятна среда, като се използва свързочния стандарт, който подобрява представянето на машината и намалява нейния downtime.

В сравнение с Wi-Fi 5, Wi-Fi 6 е значително по-бърз в реални условия, а теоретичната му максимална скорост е 10Gbps. По време на тестовете са били изпробвани също продукти с миксирана реалност и 4K стрийминг. 

 

Тагове: , , ,