20 април, 2024

AWS DeepComposer e най-новият хардуер на Amazon за machine learning и обещава да е изненада за най-креативните сред дивелъпърите.

DeepComposer е кийборд с USB кабел, 32 клавиша и 2 октави, чиято цел е да помогне на дивелъпърите да учат machine learning, докато същевременно създават музика. Този подход е наречен генеративен изкуствен интелект (Generative AI) и разчита на помощта на Generative Adversarial Networks.

Генеративната AI техника поставя две различни невронни мрежи една срещу друга, за да създадат нова и оригинална дигитална работа, базирана на примерни входове. Едната мрежа състава съдържание,а другата проверява качеството му. Така, с DeepComposer всеки дивелъпър може да тренира модели на Generative Adversarial Networks, за да създава музика.

Дивелъпърите могат да тренират свои собствени machine learning модели или да използват онези, предоставени от Amazon. При всички положения, създавате музиката на базата на модела, вкарвате параметри като темпо и тоналност в конзолата на DeepComposer на облака на Amazon и къстъмизирате генерираната от AI музика с Digital Audio Workstation. След това музиката може да се ъплоудне в SoundCloud.

DeepComposer ще излезе на пазара в САЩ в началото на 2020 г.

Тагове: , ,