26 април, 2024

Все повече нови събития, свързани с Dart и Flutter се създават в Европа, а дори вече се говори за технологична общност в София. Google Flutter SDK отдавна позволява на разработчиците да създават собствени приложения за Android, iOS и други. Сега основният език на Dart за програмиране на Flutter придобива способността да създава собствени приложения за Windows, Linux и Mac с издаването на версия 2.6.

През последните няколко години Google се фокусира върху превръщането на Dart във възможно най-удобно средство за разработчиците на Flutter приложения. Една от често срещаните ситуации, в която попаднаха тези разработчици, е желанието да използват Dart за задния сървър, дори да използва повторно код, когато е възможно.

С версия 2.6 на Dart SDK, това става по-лесно от всякога благодарение на новия инструмент „dart2native“. Докато Dart вече поддържа компилирането на вашите програми за по-добра производителност, dart2native обединява необходимите дейности, за да подобри времето за изпълнение на Dart за вашата платформа.

Тагове: , , , , , , ,