19 април, 2024

Fourth и HotSchedules обявиха споразумение за сливане на дейността си, като решението им е подкрепено от инвестиционните компании Marlin Equity Partners и Insight Partners. Сливането създава първия и единствен по рода си напълно интегриран софтуер с оперативни решения за работната сила и контрола на разходи.

Компанията Fourth е доставчик на единствената интегрирана платформа за управление на работната сила и контрол на оперативните разходи в хотелиерството, а HotSchedules – доставчик на водещи решения за управление на работната сила и инвентара в ресторантьорството.

Новосъздадената компания запазва името Fourth. Тя представлява най-големият и единствен доставчик на цялостни решения за управление в ресторантьорството и хотелиерството по целия свят за клиенти от всякаква величина – от единични обекти и франчайз вериги до глобални вериги от ресторанти и хотели. Комбинираният пакет с решения по модела „софтуер като услуга“ (Software-as-a-Service – SaaS) включва планиране, работно време и присъствие, проследяване на кандидати, обучение, доставка на инвентар и управление на човешки ресурси, бонуси и възнаграждения. Той вече обслужва клиенти от 120 000 обекта по целия свят и се поддържа от отдадени и сплотени екипи в офиси в САЩ, Великобритания, България, Китай, Австралия и Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Ребрандирането ясно показва намерението на компанията да консолидира всички решения върху платформата Fourth и впоследствие да промени името на холдинговата компания на Fourth Enterprises.

Бен Худ

„Сливането на Fourth и HotSchedules създава огромни възможности за растеж и иновации“, сподели Бен Худ, съосновател и главен изпълнителен директор на Fourth и главен изпълнителен директор на новосъздадената компания. „Радваме се да обединим сили с компания, която има толкова сходни виждания за нашите мисия, ценности, история и култура и която е изцяло отдадена на успеха на клиентите. След толкова години начело на Fourth за мен това е едно мечтано партньорство“.

„Сливането с Fourth ще ни позволи да ускорим иновациите“, сподели Дейвид Канту, съосновател и главен директор „Клиенти“ в HotSchedules. „Като обединим усилията и професионализма на двата най-големи доставчика на услуги в ресторантьорството и хотелиерството, ще гарантираме на клиентите си решенията, необходими, за да се справят със сложни бизнес проблеми и да поддържат конкурентоспособността си. Очакваме с нетърпение да разберем какво ще ни донесе бъдещето и съвместно да покриваме нуждите на индустрията“.

„Радваме се, че с Insight Partners ще спомогнем за обединяването на тези водещи в индустрията компании“, отбеляза Дъг Бейърд, главен директор на Marlin Equity Partners. „Общата ни инвестиция демонстрира интереса ни към пазара на решения за управление в областта на хотелиерството, както и към високото качество на услугите, които тези компании предлагат на своите клиенти“.

Георги Христов

„От технологична гледна точка сливането представлява обединяване на имплементации на Java, .NET, Node.js, React, Amazon Web Services (AWS), Azure Cloud Services и много други, за да можем да предоставим на нашите клиенти все по-сложни и всеобхватни решения на важните за тях бизнес проблеми, в реално време и лесни за използване. За технологичния хъб в София това сливане означава много и дава възможности за растеж както на вече назначените около 130 специалисти, така и на бъдещите служители“, сподели Георги Христов, ръководител на отдел „Разработване на софтуер“.

И HotSchedules, и Fourth са основани през 1999 г. и започват развитието си със сходни визии. Сливането им и обявяването на новата корпоративна идентичност на Fourth доказват водещата цел на основателите на двете компании – да осигурят прозрачност, гъвкавост и ефективност за служителите в ресторантьорството и хотелиерството. Бен Худ, съосновател и главен изпълнителен директор на Fourth, остава главен изпълнителен директор на новосъздадената компания. Част от ръководния ѝ екип ще са също Дейвид Канту, съосновател и главен директор „Клиенти“ в HotSchedules, Саймън Бока, главен директор „Развитие“, Мат Леоне, главен директор „Операции“ и Кристиан Бертелсен, главен технологичен директор.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,