25 април, 2024

На VIII национален конгрес на пациентските организации, провел се в Стара Загора, бе представена платформата Consento, целяща да улесни значително комуникацията между лекари и пациенти. 

Consento е стъпка към електронното здравеопазване, която отговаря за предоставянето на по-всеобхватна и качествена грижа за пациентите. Платформата предоставя сайт, но същевременно и приложение, което може да се използва за iOS и Android телефони. 

Предимствата, които апликацията осигурява са, че не е необходимо да се свързвате с лекарите по телефон, за да запазите час, а това може да се случи през платформата. Също така при използване на Consento се лишаваме и от друго главоболие, което винаги се оказва проблем. Цялата документация, която ни е необходима, за да минем прегледа и която лекарят изисква, вече няма нужда да бъде търсена в последния момент, защото апликацията я складира дигитално и във всеки момент можете да покажете анамнезата си при какъвто и специалист да отидете. 

Също така, можем да се свързваме дистанционно с лекарите, чрез обаждане или в писмена форма, отново в самото приложение. В презентацията си д-р Бранимир Радуилов, представляващ Consento в ролята на експерт, представи резултатите от European Health Consumer Index 2019 година, от които се вижда стремителното изкачване на предни позиции на Сърбия и Северна Македония, благодарение на въвеждането на електронна система за запазване на часове за преглед.

Тагове: , , ,
Author