20 април, 2024

Microsoft и Nokia днес обявиха стратегическо сътрудничество за ускоряване на трансформацията и иновациите в индустриите с облак, изкуствен интелект (AI) и интернет на нещата (IoT). Чрез обединяване на облачни решения на Microsoft и експертния опит на Nokia в областта на критичните за мисията мрежи, компаниите са ще работят по уникален начин да помогнат на предприятията и доставчиците на комуникационни услуги (CSP) да трансформират своя бизнес. Тъй като решенията на Microsoft Azure, Azure IoT, Azure AI и Machine Learning се комбинират с предлаганите от Nokia LTE/5G готови безжични решения, IP, SD-WAN и IoT, компаниите ще задвижат индустриалната дигитализация и автоматизация в предприятията и ще позволят CSP да предлагат нови услуги на корпоративни клиенти.

BT е първият глобален доставчик на комуникационни услуги, който предлага на своите бизнес клиенти управлявана услуга, която интегрира облачните решения на Microsoft Azure и Nokia SD-WAN. Клиентите на BT могат да получат достъп до това чрез автоматизирана услуга за делегирани права на клиента, която дава възможност на BT да управлява, както клиентската Azure vWAN, така и уникалния Agile Connect SD-WAN, базирана на Nokia Nuage SD-WAN 2.0.

Съчетаването на опита на Microsoft в интелигентните облачни решения и силата на Nokia в изграждането на бизнес и критични за мисията мрежи ще отключат нови сценарии за свързаност и автоматизация“, заяви Джейсън Зандър, изпълнителен вицепрезидент на Microsoft Azure. „Ние сме развълнувани от възможностите, които това ще създаде за нашите съвместни клиенти от различни индустрии.“

Радваме се да обединим критичните за мисията мрежи на Nokia с облачните решения на Microsoft“, каза Катрин Бувак, президент на Nokia Enterprise и главен стратегически директор. „Заедно ще ускорим пътя на дигиталната трансформация към Индустрия 4.0, задвижвайки икономическия растеж и производителността, както за предприятията, така и за доставчиците на услуги.

Облачните технологии и IoT са въведени в четвъртата индустриална революция или Индустрия 4.0, където предприятията използват данни, за да автоматизират и оптимизират процесите във всички аспекти на своя бизнес. Обединявайки силите си, двете компании предлагат на пазара решения, които ще опростят и ускорят това пътуване за организациите, както и ще позволят на CSP (Content Security Policy) да играят ключова роля в подпомагането на клиентите им да осъзнаят потенциала на индустриалната цифровизация и автоматизация, като същевременно оптимизират и по-добре диференцират. собствен бизнес.

Приложението на Nokia Digital Automation Cloud (Nokia DAC) за индустриален клас с частен безжичен широколентов достъп с елементи Azure ще позволи голямо разнообразие от сигурни решения за индустриална автоматизация, които изискват по-надеждна свързаност, по-ефективно покритие и по-добра мобилност от традиционните Wi-Fi мрежите осигуряват. Например, свързани интелигентни инструменти и машини на производствените етажи, които дават възможност за повишена производителност, гъвкавост и безопасност за работниците или автономни превозни средства и роботи в промишлени среди, които подобряват автоматизацията, ефективността и общата безопасност.

Решението Nuage SD-WAN 2.0 на Nokia вече дава възможност на доставчиците на услуги да предлагат интеграция на Microsoft Azure Virtual WAN за свързване между клонове и облаци, като компаниите планират да предложат още опции за свързаност към интернет за клонове през 2020 г. Чрез автоматизиране на клоновата и хибридна WAN връзка предприятията ще имат опростен, по-бърз достъп до облачни приложения като Office 365, интегрирана защита от разклонение към клон и разклонение към Azure и намален риск от конфигурационни грешки, причиняващи проблеми със сигурността или свързаността.

Освен това компаниите интегрират World IoT Network Grid (WING) на Nokia с Azure IoT Central, за да направят безпроблемното вграждане, внедряване, управление и обслужване на IoT решения. Тази интеграция предоставя на CSP възможността да предложат на своите предприятия единна платформа, включваща вертикални решения, които да позволят сигурни свързани IoT услуги, като проследяване на активи и машинен мониторинг в национален или глобален мащаб. Предприятията ще могат да използват решенията на Azure IoT Central и партньорите за по-бързо и лесно активиране и внедряване на своите приложения за IoT заедно с решенията за свързване с IoT на Nokia.

Тагове: , , , , , , , , , ,