26 април, 2024

Тим Дрискол програмира в HedgeServ през последните 12 години. По време на престоя си там той се е възползвал от работата си с много интелигентни инженери, собственици на продукти и лидери. Сега той се стреми да връща, споделяйки наученото. Когато не кодира, Тим се радва на тичане и хубава бира (обикновено не едновременно). Той сподели в интервю за нас на HackConf какво го е довело в България.

Разкажи ми с какво се занимаваш. По-точно с какви технологии работиш?

Аз съм инженер в HedgeServ и работя по архитектурата на приложенията. Работя с различни софтуерни екипи и работим с различни езици – много Python, NodeJS, C#, Java, Angular и т.н. От 12 години съм компанията, което си доста време. Наистина ми харесва тук. Трябва да си е забавно и да има хора, заради които да останеш.

Лекцията ти на HackConf е свързана с подобряването на кода. За какви технологии ще говориш?

Относно технологиите говоря често за това как да направим програмирането по-бързо, което трябва да е много забавно. Има доста решения, чрез които да направим даден софтуер по-бърз, но няма “silver bullet”. Важното е как се сблъскваш с проблемa.

Какви съвети даваш на младите програмисти? Какви са ти менторските методи?

Най-важното, което трябва да знаем е, че има различни хора и различни езици. Мисля, че често се случва, когато хората идват и искат да научат нещо, което аз не знам. В повечето случаи става така, че работим заедно да намерим решението на това. Учим заедно и така виждаме кой как работи. Това е нашият начин – важното е да умуваме заедно.

Базиран ли си в България?

В компанията повечето софтуерни разработчици, DevOps и т.н. са базирани в Ню Йорк и Дъблин. Междудругото, аз съм от Чикаго. Прави ми впечатление, че тук е доста топло, което много ми харесва.

Какво мислиш за заплатите и стандарта на живот в България, ако трябва да го сравниш с напр. Чикаго или Дъблин?

Не съм сигурен, че съм експерт по финансовата част на нещата. Определено е конкурентно. Друго не знам какво да кажа. 🙂

Къде се виждаш след 5 години?

Много ми харесва в HedgeServ и си личи вече 12 години. Сигурно ще съм там. Смятам, че софтуерното инженерство вече включва облачните технологии и много други. Но съм сигурен, че след 5 години технологиите ще се променят, а аз ще се занимавам с тях и тогава. Все повече услуги и възможности ще излязат. Ще можем да правим много неща и чакаме да видим какви ще са те.

Интервюто проведе Атанас Нейчев

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,