20 април, 2024

Ще създаде ли Google свой умен часовник е въпрос, който става все по-актуален, особено и след като компанията закупи Fitbit, едни от най-популярните производители на фитнес тракери, за 2.1 милиарда долара. 

Това действие определено води и до заключението, че компанията най-вероятно се е ориентирала към бизнеса на здравеопазването. Интеграцията, свързана със здравни данни сред потребителите, може да създаде изцяло нова серия от предложения от Google, свързани с преносими тракери. 

Именно мобилност е и тяхната цел. Поради тази причина те не отричат предстоящите големи известиции в тяхната Wear OS, която ще бъде и основното оръжие. Рик Остерлох, Старши Вице Президент по Устройства и Обслужване, сподели в официалния блог на компанията, че “Google работи върху създаването на спомагателни за хората средства, помагащи им в тяхното знание, успех, здраве и щастие. Този фокус се свързва натурално с дългогодишната работа на Fitbit върху идеята хората да живеят по-здравословно и активно. Осъзнаваме, че това е голяма отговорност, за това работим активно по опазването на вашите данни. Когато използвате Google, вие очаквате сигурност. За това, подобно на нашите други продукти, и в това начинание ще ви уведомяваме за всичко свързано с данните ви, защо ги използваме и как. Целта е да бъдем абсолютно прозрачни и поради тази причина гарантираме, че данните ви няма да бъдат продадени на никого, нито ще участват в Google Ads. За това ще дадем правото на Fitbit потребителите да могат да ги преглеждат, преместват или изтрият”. 

 

Тагове: ,
Author