24 април, 2024

BlackBerry Limited e компанията, която обяви старта на BlackBerry Advanced Technology Development Labs (BlackBerry Labs). Това ще бъде ново бизнес звено, опериращо в челните редици на научните изследвания и разработки за киберсигурността.

Лабораториите ще бъдат ръководени от CTO Чарлз Айгън и ще включват софтуерни разработчици, архитекти, изследователи, продуктови лидери и експерти по сигурността, които работят за идентифициране, проучване и създаване на нови технологии, за да се гарантира, че BlackBerry е на върха на иновациите в сигурността.

Компанията заяви, че първоначалните проекти от BlackBerry Labs ще се съсредоточат върху подходите за машинно обучение в партньорство със съществуващите бизнес подразделения Cylance, Enterprise и QNX.

„Създаването на BlackBerry Labs е най-новият в поредица от стратегически стъпки, които предприехме, за да гарантираме, че клиентите ни са защитени във всички крайни точки и вертикали в новия IoT“, казва Чарлз Ийгън. „Днешната индустрия за киберсигурност бързо напредва и BlackBerry Labs ще работи като свой собственa бизнес единица, фокусирана единствено върху иновации и разработване на технологиите на утрешния ден, които ще са необходими за нашия устойчив конкурентен успех.”

Тагове: , , , , , , , ,