26 април, 2024

Предстои петото юбилейно издание на технологичната конференция HackConf, което от 11 до 13 октомври в НДК ще събира софтуерни разработчици, студенти и ентусиасти от сектора. Организаторите от HackBulgaria споделиха повече за конференцията.

Какво да очакваме на HackConf 2019?

Само за четири години конференцията се нареди сред най-мащабните събития в ИТ сектора за региона. Тази година очакваме над 1000 посетители. Целта ни е да помогнем на софтуерните разработчици да стават по-добри в работата си, без значение от езика и технологиите, които използват.

Как е разделена програмата и какво ще научат посетителите?

В рамките на два конферентни дни и ден с практически насочени работилници, участниците ще могат да се срещнат с международни лектори и експерти от областта. 27 лектори ще представят 25 лекции с различна насоченост като софтуерна разработка, тестване, лидерски умения и развиване на екипи, сигурност, добри практики и още. За първи път лекторският състав е интернационален с представители от 10 националности.

Сред лекторите на събитието тази година са добре познатите за бранша у нас Стефан Кънев (CTO @Receiptank), Божидар Бацов (VP of Engineering @Toptal), Иван Ванков (Principal Blockchain Architect @CognitionFoundry), Мариян Маринов (Chief System Architect @SiteGround), Александър Попов (Site Engineering Lead @Uber), Светлин Пенков (Researcher in Robotics & Artificial Intelligence).

От международната сцена ще се присъединят Ayelet Sashto – софтуерен разработчик в Google, Matt Landheim – Founder and Principal Architect @Object Systems International, Yegor Bugayenko – CEO @Zerocracy & Author of Elegant Objects, Euan Finlay – Integration Engineer @Financial Times и много други.

Как да участваме в работилница? Подходящи ли са работилниците за всеки?

Ще се проведат около 20 работилници на различни теми, които да обогатят знанията и уменията на гостите. Събитието е подходящо за разработчици на всички нива и позиции от ИТ сектора. Официалният език за събитието е английски. Повече информация за конференцията и билетите за присъствие за събитието можете да намерите на официалния ни сайт.

Напомняме, че участниците в анкетата за “Пазарът на IT кадри” имат възможността да спечелят билети за HackConf 2019.

Тагове: , , , ,