25 април, 2024

IKEA вече предлага алтернатива на разглеждането на каталози и изяждащото времето обикаляне на магазини. За целта обаче ви е необходим Apple телефон или таблет.

IKEA Place App представлява приложение, което използва добавена реалност. Независимо от това, какво сте си харесали – маса, стол, легло и прочее, чрез AR способностите на Place App, може да поставите всичко във вашия интериор в реално време. По този начин улеснено потребителите ще могат да добият и чисто дизайнерска представа за присъствието на стоката в хола или кухнята им. Нещо, което винаги отмена сравнително много време и колебания във физическия магазин. Разбира се, освен ако не поръчате онлайн, пак трябва да стигнете до него, но апликацията предлага възможност да отидете с конкретна цел.

Place App все още не е достъпно за Android устройствата, но се очаква в близко бъдеще да се появи и на Google платформата. Освен тестване на различни мебели в интериора, целта е IKEA приложението да достигне до по-умен AI вариант, в който дори анализира мебелите и цветовете в дома ви, като предлага какво бихте могли да промените и освежите спрямо каталога на компанията. Като недостиг се определя липсата на възможност приложението да прехвърли потребителите към покупка т.е. ако бюро бъде наложено на някоя от стените ви, няма да можете директно да го закупите.

Тагове: , , , , , ,