25 април, 2024

Диагностицирането на аутизъм в ранна възраст се оказва сложна задача за много родители, които не успяват да разпознаят първите белези на заболяването у своите деца. На помощ идва програмата на Amazon Web Services – Machine Learning Awards (MLRA), която финансира университети, преподаватели, докторанти и професори, които посвещават времето си на науката и на постоянни изследвания в областта на машинното обучение. Целта е по-лесно реализиране и разработване на иновативни алгоритми, публикации и ML приложения в помощ на борбата с аутизма.

Ако искате да подпомогнете своето проучване от Amazon отдават кредити, които ще бъдат разпределени според различните проекти, кандидатствали в срока на програмата. Освен финансиране, победителите ще получат и покана да присъстват на годишен изследователски семинар, организиран от компанията, на който ще се включат в специални семинари и уъркшопи с отлични специалисти. Екипът на проекта осигурява на и учебни ресурси и уроци за всеки, който желае да стартира своята ML разработка и да се включи в интересни научни сесии.

От информационния клип на AWS става ясно, че “откриването и започването на лечение на разстройство на аутистичния спектър (ASD) на възраст от 18 до 24 месеца може да увеличи IQ на детето с до 17 точки. В някои случаи ранното диагностициране дори поставя детето в „средния“ диапазон на интелигентност от 90-110 (или повече) и значително подобрява качеството на живот.” Пример за принос към това откритие са именно изследователи от университета “Дюк”, които използват машинно обучение на AWS, за да създадат по-бърза, по-евтина, по-надеждна и по-достъпна система за скрининг на децата на ранен етап от тяхното развитие.

Всички желаещи да допринесат със свое проучване могат да пишат на имейл [email protected] и да помолят за заявление за участие. 

 

Тагове: , , , ,