24 април, 2024

Нали знаете онази нетърпеливост, която обзема всички в семейния автомобил на път за морето? Затова са помислили от Holoride – немска компания, създала устройство, с помощта на което дори и най-скучното пътуване се превръща в истинско приключение. В същността си това е VR сет, който ви вкарва в интересна игра с красиви картини.

Екипът споделя, че е разработил “бъдещето на пътуванията”, като за целта са свързали XR, IoT и AI с информация за движението на превозното средство в реално време. По този начин технологията осигурява постоянни изменения в изживяването спрямо скоростта и завоите на колата.

Ентусиастите зад идеята са Нилс (CEO), Маркъс (CIO) и Даниел (CTO), които имат успешно професионално минало в Audi. Нилс е бивш Head of Digital Business в компанията. Не по-зашеметяващ е и опита на Маркъс, който има 18-годишна история със същата автомобилна компания, където пък колегата му Даниел се е занимавал с автоматизирани системи за управление на коли и VR технологии.

Учудващо, Holoride не увеличава, а намалява чувството за гадене у пасажерите и носи истинска забава! Очилата пресъздават различни усещания и разнообразни визуализации, които винаги са уникални по рода си спрямо стила на шофиране и маршрута, по който сте поели – в един момент сте на зелена поляна с ярки цветове като от детско предаване, а в друг летите с дракони! От компанията обещават, че скоро предстои голям ъпдейт на устройството, който ще използва натрупаните данни от потребителите до този момент. Дали това не е още един повод да дадем втори шанс на БДЖ? 🙂

Тагове: , , , , , ,