20 април, 2024

Интересна технологична новина се разпространява по улиците на Ню Йорк и тя е свързана с ново, много ексклузивно приложение, което от инкубатора на Google – “Area 120” тестват. Според слуховете новата социална мрежа “Shoelace” е сериозен опит на компанията да даде живот на социален проект след пагубния край на Google +.

Различното в “Shoelace” е, че приложението ограничава достъпа на обмен на новини до местно ниво, така че се очаква, че няма нужда да създавате хиляди групи, чатове и списъци с приятелите си според това откъде се познавате и колко близки сте. Идеята на платформата е да инициира дейности, които да са ИЗВЪН виртуалното пространство, на близка до потребителите локация. Освен местоположение, сформирането на групи от хора и събития (“Loops”) се основава на интереси.

В тестовата програма могат да се включат всички, които получат покана или одобрение на заявката си за присъединяване (и които имат Google профил, разбира се). Препоръчваме да се обърнете към някой нюйоркчанин.

Дали новата мрежа ще просъществува? Не сме убедени, но ще ви припомним някои от тестовите проекти на уъркшопа Area 120:

  • Game Builder – създайте своята 3D игра и се забавлявайте, без нужда от познания по програмиране
  • Grasshopper – мобилно приложение, което помага да се научите да кодите чрез геймификация, по-точно създаване на интересни пъзели
  • Chatbase – платформа, подобряващо обслужването на клиенти в бизнес сектора
  • Kormo – jobs.bg, но за Джакарта, Индонезия
  • Touring Bird – апликация, която улеснява пътуванията ви, като препоръчва места и активности

Какви са вашите очаквания? Ще успее ли за първи път социална мрежа да ни направи истински… социални и активни? Заявете бета участие в Shoelace от тук.

Тагове: , , ,