23 май, 2024

Приложението PHOS беше отличено от Иновационния борд на Райфайзенбанк България като победител в финтех акселераторската програма на компанията “Elevator Lab”. Благодарение на тази награда, екипът на PHOS ще представи България през есента във Виена на полуфиналите на глобалната програма за партньорство с финтех сектора.

PHOS позволява на всеки търговец по света да приема безконтактни плащания от карта, телефон или друг апарат директно през телефона си. За разлика от съществуващите решения като класически POS терминали или мобилни POS терминали, PHOS не изисква използването на допълнителни устройства към телефона. Всичко, което е необходимо за функционирането му, е мобилен телефон с операционна система Android. Допълнително PHOS дава възможност за лесна интеграция с приложения за лоялни клиенти, управление на кампании, предложения спрямо локацията,, анализи и други важни за търговците системи през техните мобилни телефони.

Екипът разработва приложението от над две години. Вече са преминати успешно сертификация за сигурност с Mastercard и Visa, както и Второ ниво на сертификация за основната функционалност по разпознаване на безконтактни плащания с Visa. Тестовете на сигурността са извършени в най-голямата лаборатория по сигурност в света. Предстои съвсем скоро PHOS да заработи за масовия търговец след последния етап на сертифициране – Level 3. Очаква се финалната сертификация да бъде успешно приключена до края на лятото.

„PHOS е решение за микро, малки и средни търговци, за които употребата на POS терминали е свързана с понякога непосилни разходи и голямо неудобство. Приложението му е изключително широко, като потребителите му могат да са например малки магазини, ресторанти, куриерски фирми и много други. По-важното е, че дава възможност на търговците да използват данните от транзакциите чрез безпроблемна интеграция с множество бизнес приложения“, сподели Иво Георгиев, един от основателите на PHOS.

PHOS е подкрепена и от Paynetics, българска институция за електронни пари, която отвори платформата за всички финтех стартъпи, нуждаещи се от платежни услуги.

Тагове: , , , , ,