21 юли, 2024

Екипът на българския стартъп Centroida се присъединява към компанията за професионални технологични услуги, софтуерно инженерство и дигитална трансформация ScaleFocus.

Centroida бе високо отличена с приза „Технологичен стартъп на годината“ от Global Tech Summit през 2018 г. за своя принос в ИТ сектора и отличната работа с блокчейн, облачни технологии, изкуствен интелект и машинно обучение. Екипът от 30 специалисти предлага както публични (Ethereum), така и частни (Hyperledger Fabric) блокчейн технологии, интелигентни contract development и auditing услуги в цял свят. Centroida е известна и с проектите си в сферата на машинното зрение и невролингвистичното програмиране (компютърната лингвистика).

“Изкуственият интелект и машинното обучение са изключително важни за ScaleFocus през 2019 г. Компанията очаква огромен ръст в тези две сфери в близките 2-3 години. Опитът на Centroida в изкуствения интелект и машинното обучение ще помогне на ScaleFocus да обслужва още по-добре клиентите си от целия свят и да им предоставя софтуерни решения с безупречно качество. С нетърпение очакваме да приложим на практика уменията на Centroida в областта на лицевото разпознаване, автоматизацията, роботизацията и науката за данни, споделя Пламен Цеков, Изпълнителен директор на ScaleFocus.

„Радваме се, че ставаме част от най-голямата софтуерна компания в България. Впечатлени сме от устойчивия ръст на ScaleFocus. Вълнуваме се от възможността да приложим в много по-голям мащаб нашия опит в блокчейн, изкуствения интелект, машинното обучение и облачните технологии. Вече имаме множество проекти за компютърно зрение и автоматизация в сферите на сигурността и маркетинга и вярваме, че от тази наша експертиза ще има огромни ползи“, споделя възпитаникът на Stanford и Harvard и Изпълнителен директор на Centroida Ангел Келчев.

„Екипът ни ще добави допълнителна стойност към проектите на ScaleFocus за техните глобални клиенти. ScaleFocus вече е партньор на едни от най-добрите доставчици на облачни услуги в света като Microsoft,Amazon, Google, SAP, Oracle и Alibaba Cloud. Именно в тези проекти нашите специалисти по облачни технологии ще имат най-голям принос“, поясняват Гаврил Тонев и Теодор Савов, съ-учредители на Centroida.

Тагове: , , , , , , , ,