26 април, 2024

Днес Acronis обяви отварянето на основните си платформи, с които дава възможност за широк достъп на разработчици от трети страни до Acronis Cyber Platform. Целта е насърчаване на повишаването на функционалността и интеграцията на приложения, като същевременно се разширяват техните възможностите в голямата екосистема на компанията.

Acronis Cyber Platform включва серия от приложно-програмни интерфейси (APIs), поддържани от комплекти за разработване на софтуер (SDK) и примерен код. Acronis отваря платформата с нови отворени приложно-програмни интерфейси (APIs), предоставяйки такъв вид  достъп, който преди беше достъпен само за Acronis, избирайки партньори като ConnectWise, Microsoft и Google.

Чрез достъп до платформата, разработчиците могат да създават нови източници на данни, нови местоположения на данни, нова функционалност за управление на данни и да интегрират Acronis във своите приложения, системи и пазари. По този начин независимите софтуерни доставчици (ISVs), производителите на оборудване (OEMs), доставчиците на услуги, дистрибуторите и клиентите могат да генерират нови приходи и да решават по-голям брой случаи. Понастоящем Acronis обслужва общност от 50 000 партньори, 500 000 компании и 5 000 000 крайни потребители.

Превръщане на киберзащитата в реалност

Съществуващите услуги на Acronis за създаване на резервни копия, синхронизиране и споделяне на файлове, нотариална заверка и възстановяване след бедствия вече са създадени за SAPAS и са изградени на базата на Acronis Cyber Infrastructure, Acronis Cyber Cloud и приложно-програмните интерфейси (APIs) на Acronis Cyber Platform.

Достъпът до платформата отваря огромни възможности за разработчиците от трети страни да се обръщат към всеки конкретен вектор или към петте вектора едновременно – точно както  Acronis Total Protect. Революционен продукт, който ще бъде официално пуснат на Acronis Cyber Summit през октомври тази година в САЩ. Acronis Total Protect предоставя ново ниво на киберзащита, като обединява възможностите за създаване на резервни копия, киберсигурност и управление на възможностите на системата в едно решение.

Обвързването с кибер бъдещето става благодарение на:

  • Acronis Cyber Cloud – платформа, която дава възможност на доставчиците на услуги да предоставят киберзащита по ефективен и сигурен начин. Предстоящата актуализация на Acronis Cyber Cloud 7.9 ще бъде достъпна за всички клиенти и партньори на Acronis до края на април и ще включва поддръжка за G Suite backup и защита срещу криптомайнинг, както и много други нови възможности.
  • Acronis Cyber Infrastructure – софтуерно определено инфраструктурно решение, което използва стандартен хардуер и комбинира всички видове платформи за съхранение.

Според Phil Goodwin, Research director, IDC, „Проучванията сочат, че през следващите 5 години ще бъдат разработени толкова приложения, колкото през последните 40 години, което води до необходимостта не само от по-добро управление на данните, но и по-голяма сигурност за тях. Acronis преобразува своята пазарна стратегия и бързо увеличава броя на своите партньори.”

Достъп до Acronis Cyber Platform

Acronis Cyber Platform в момента се намира в ранен етап на достъп. През този период е налична помощ за разработчиците. Цялостен достъп, официално обучение и сертифициране за Acronis Cyber Platform ще има на изложението Acrobis Global Cyber Summit 2019 в Маями, Флорида, 13-16 октомври тази година.

Тагове: , , , , , ,