19 април, 2024

Изцяло новият елегантен модел Ford Kuga бе представен. Той представя отличителен дизайн, пълна гама хибридни силови агрегати и иновативни технологии в помощ на водача.

Новият модел е най-електрифицираният Ford досега и първият, който предлага мек, плъг-ин и изцяло хибриден силов агрегат. Kuga Plug-In Hybrid ще предлага изцяло електрически пробег от над 50 км с очакван разход на гориво от 1,2 л/100 км и CO2 емисии от 29 г/км.

Kuga също така е първият SUV модел, базиран на новата световна C2 архитектура, осигуряваща 10% повече торсионна здравина и до 90 кг намаление на теглото. Усъвършенстваните технологии за удобство включват вграден модем FordPass Connect, 12,3-инчов цифров клъстер, безжично зареждане, SYNC 3 с 8-инчов сензорен екран, аудиосистема B&O.

Истински дебют за марката са вградената система за придържане в лентата с Асистент за следене на мъртвата точка на видимост и Асистент за предотвратяване на сблъсъци. Въведени са Адаптивен круиз контрол със Stop & Go, Разпознаване на пътните знаци за скорост и Придържане в средата на лентата.

Новите технологии Stop & Go, Разпознаване на пътните знаци за скорост и Придържане в средата на лентата помагат на водачите да се справят със задръстванията на магистралите с по-голяма увереност, а функциите Прогнозно завиване на светлините и Отчитане на пътните знаци им помагат да виждат по-ясно в тъмното. Хедъп дисплеят помага на водачите да следят пътя, а Активният паркинг асистент 2 позволява напълно автоматично паркиране с едно натискане на бутон.

„Изцяло новата Kuga е най-добрият ни пример досега за дизайнерския подход на Ford, фокусиран върху човека; тя е разработена в тясно сътрудничество със собствениците на SUV автомобили, за да предложи отличителен стил, безпрецедентно богат избор на силови агрегати, премиум комфорт и усъвършенствани технологии, които улесняват живота на собственика вътре и извън автомобила“, каза Стивън Армстронг, вицепрезидент на Групата и президент за района на Европа, Близкия Изток и Африка във Ford Motor Company.

Kuga също така за първи път предлага технология за избираеми режими на шофиране, която позволява на водачите да регулират реакциите на горивния дросел, твърдостта на волана и контрола на сцеплението, както и времето за смяна на предавките при автоматичните модели, за да адаптират реакциите и динамиката спрямо условията на шофиране.

Допълнителните технологии, проектирани да помагат на водачите на Kuga да избягват инциденти и разсейване, включват:

  • Асистентът за избягване на препятствия при скорости в градски условия и по магистралата и използва радар и камера, за да засече по-бавно движещи се и спрели автомобили отпред и помага на водачите да маневрират около даден автомобил, ако предстои сблъсък
  • Функцията Помощ за придържане в лентата активно помага на водача безопасно да насочи автомобила обратно в правилната лента, като „побутва“ волана в правилната посока
  • Предни и задни широкоъгълни камери предлагат 180-градусов изглед към предната и задната част на автомобила за по-добра видимост при движение на заден ход.
  • Функцията Предупреждение за грешна посока използва камера, монтирана на предното стъкло, и информация от навигационната система на автомобила, за да предостави на водачите звукови и визуални предупреждения, когато преминат през два знака „Влизането забранено“ на отбивка за магистралата

„Ние не вярваме в технологията в името на технологията“, каза Армстронг. „Характеристики като нашия модем FordPass Connect и новата Система за придържане в лентата с Асистент за следене на мъртвата точка на видимост – в комбинация с нашата нова гама хибридни силови агрегати – са проектирани да отразяват постоянното развитие в начина на използване на автомобилите, и да помагат на изцяло новата Kuga плавно да се вписва в живота на клиентите ни.“

Ford обяви, че новите 48-волтови меки хибридни модели Fiesta и Focus EcoBoost Hybrid ще бъдат представени следващата година, помагайки на Ford да предложи една от най-цялостните и завладяващи гами автомобили и да предостави предимствата на електрификацията.

Тагове: , , ,