26 април, 2024

“Макдоналдс” купува технологична компания, която работи по разработка на изкуствен интелект. Световната верига за бързо хранене се надява този AI да помогне да продават на клиентите си повече от това, което искат.

Макдоналдс придоби Dynamic Yield, израелска компания, която използва изкуствен интелект, за да даде на потребителите персонализирани инструменти. Макдоналдс заяви, че ще използва технологията, за да приспособи елементите, показани на дъските за менюта, в задвижващите магазини, според статистики колко е зает ресторантът, кога през деня е най-посещаван. Той също така незабавно ще препоръча допълнителни елементи въз основа на първоначалната поръчка на клиента. Този подход би могъл да помогне на Макдоналдс да увеличи продажбите на закуски или продукти.

Dynamic Yield ще разшири “способността на Макдоналдс да увеличи ролята на технологиите и данните, които ще играят в нашето бъдеще”, заяви в изявление главният изпълнителен директор на Макдоналдс Стив Истърбрук.

Макдоналдс не разкрива размера на сделката или отговаря на искане за допълнителна информация. WSJ съобщи, че придобиването е на стойност над 300 милиона долара. Макдоналдс за първи път започна тестването на технологията Dynamic Yield в американските ресторанти миналата година. Планира се да интегрира платформата в своите табла за менюта на устройствата в магазините в САЩ тази година, преди да го разшири до основните международни пазари. Компанията също така планира да започне работа по интегрирането на технологията в самообслужващите се павилиони и мобилното приложение.

Източник: CNN

Тагове: , , , ,