19 април, 2024

Общностите на жените в технологиите се обединяват, за да изградят общ проект, чрез който да подобрят средата за жените в IT сферата. GO FOR IT е събитието, което ще се организира всеки месец в неформална среда. Темите на първата среща покриваха проблемите с мотивацията и безопасната среда.

Идеята за GO FOR IT се заражда в началото на 2018 година, когато все още е само концепция на алумни общността на Rails Girls Sofia. Постепенно зад идеята се обединяват петте най-големи организации, подкрепящи жените в IT –  Rails Girls Sofia, Women Techmakers Sofia, Women Who Code – Sofia, Coding Girls Sofia и Българският център на жените в технологиите – BCWT.

Освен, че споделиха повече информация за формата и за екипа, обсъдихме заедно различните аспекти и предизвикателства на сферата. Екипът на DevStyleR отвори дискусията с въпрос относно терминологията зад “safety environment for women”, след което публиката се включи с истории за “imposter” синдрома, за съотношението на мъжете и жените в софтуерните компании и др.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , ,