19 април, 2024

Днес от 19:00ч. в офиса на VMware Bulgaria предстои да се проведе мийтъп на тема “SaaS offering for managing the hybrid cloud”. Лектор на събитието ще бъде Крис Георгиев, част от Cloud management екипа на VMware Bulgaria. Той ще даде полезни съвети и реални решения на база опита си като част от инженерния екип, отговорен за функционирането на Cloud Assembly. Ето какво сподели Крис с нас по темата.

Какво са SaaS solutions и какви са възможностите, които предлагат?

SaaS или софтуер като услуга са приложения, които са хостнати от трети лица и са предоставени с абонамент. SaaS solutions елиминират нуждата от потребителя да трябва да се грижи за съответна инстанция на апликацията. Също така предлагат редовни ъпдейти и бързо отстраняване на бъгове.

Какви са преимуществата за потребителя и за дивелъпъра при използването на Public Cloud?

Публичният облак е атрактивна алтернатива на он-прем дейтацентровете и предоставя лесен начин да се разширят ИТ ресурсите, без да се налага добавянето на допълнително сървъри към дейтацентровете на потребителя. Абонаментният модел, който повечето публични облаци предлагат, е идеален за дивелъпърите, на които им се налага да преминават през няколко итерации на работа с апликейшъна, който разработват.

Какви са Вашите наблюдения за технологията, спрямо проекта, по който работите към този момент?

Създаването на облачни приложения е свързано с използването на най-новите технологии. Като част от работата върху проекта, по който работя, ми се отваря възможността да се запозная с най-големите публични облаци. А от друга страна приложението е разработено върху най-новите технологии като Docker контейнери и оркестрация с Kubernetes.

Какви бяха най-големите предизвикателства, които срещнахте като част от Cloud management екипа на VMware Bulgaria?

Като част от Cloud management екипа проправяме пътя към менажирането на различни облачни и он-прем платформи и услуги по един унифициран начин. Това е една изключително сложна област от софтуерната индустрия, която се характеризира с огромен потенциал и множество възможности. Бидейки едни от първите в бранша, ние се сблъскваме всекидневно с разнообразни проблеми, които другите играчи на този пазар все още не са срещали. Това само по себе си е свързано с нуждата да бъдеш изключително целеустремен, иновативен и креативен при преодоляването на тези трудности за постигане на крайния успех.

Още по темата ще научите тази вечер в Cafe London. Ето и предстоящата програма:

19:00 – 19:45 Tech Talk

19:45 – 20:30 Demo and Q&A

20:30 Networking and beer

Тагове: , , , , , , , , , , ,