19 април, 2024

Зимните месеци и коледните празници са поредния повод да помагаме и да бъдем по-добри! Това доказа за поредна година и ИТ секторът у нас, който не спира да подкрепя поредица от благотворителни каузи през цялата година!

В последните няколко месеца Luxoft проведе няколко благородни кампании. През септември компанията предаде 20 килограма пластмасови капачки, събрани благодарение на поставените контейнери в офиса. Кампанията бе в полза на “Капачки за бъдеще”, инициатива, която закупува кувьози за болниците в малките населени места на страната.

През октомври месец пък екипът се събра около идеята за работилница за изработване на къщички за синигери в подкрепа на “Мисия Кестен”. Ангажираността на служителите не спира до тук – през януари и февруари те ще монтират на дърветата изработените от тях 30 къщички за синигери.

Днес е ред и на тяхната специална Коледна работилничка и базар за картички в подкрепа на Фондация „За Нашите Деца“. Малки и големи заедно изработиха 100 картички, като голяма част от тях бяха разпродадени в офиса на Luxoft. Събраните средства се утроиха благодарение на корпоративно дарение от компанията в полза на Фондация „За Нашите Деца”!

 

От EGT Interactive пък организираха своя първи благотворителен коледен базар! Голяма част от служителите на компанията се включиха с приготвяне на различни вкусотии, които можеше да бъдат закупени от колегите им на препоръчителна цена. Събраните средства ще бъдат използвани за набавяне на хранителни продукти в помощ на “7 каузи” – фондация, подкрепяща възрастни хора, живеещи в много отдалечени населени места, в които няма магазини. Поздравления за инициативата!

 

И малко любов и за четириногите…За поредна година Вистеон подпомогна дейността на приюта за безстопанствени кучета Animal Rescue Sofia, посредством закупуване на празнични календари. Тези така фотогенични кучета, снимани в специалните календари са от приюта на Animal Rescue, а парите, които се събират от продажбите им, отиват за дарения за животните. Прекрасна кауза, нали? 🙂

 

A на 11 декември, по време на традиционния за Мусала Софт коледен базар, служители, от трите офиса на компанията в България, приготвиха вкусна благотворителна закуска за своите колеги. Така бе дадено начало на набирането на средства, които в края на годината ще бъдат дарени на „И аз мога /I can too – фондация за подпомагане на деца със специални нужди.

„Всеки МОЖЕ да промени света към по-добро… с това, което МОЖЕ най-добре“ е мотото на фондацията. „Щастливи сме, че станахме част от коледното чудо на 650 деца със специални нужди и техните семейства! В Мусала Софт МОЖЕМ и знаем как да бъдем по-добри.“ – сподели Делян Лилов, изпълнителен директор на Мусала Софт.

 

Страхотни сте! Продължавайте да подкрепяте добрите каузи!

Още: DHL Competence Center с коледна благотворителна инициатива

 

Тагове: , , , , , , , , , , ,