22 февруари, 2024

IBM представи движещата сила на своите облачни решения пред европейски стартиращи компании по време на своята конференция THINK South East Europe в Словения. Компании в региона се обърнаха към IBM Cloud за технологиите за изкуствен интелект, блокова верига и интернет на нещата, за да стимулират иновациите и да достигнат глобален мащаб.

„Стартъпи и подобни предприятия намират стойност в отворения подход на IBM към облачните изчисления. Този подход заедно с нашата дълбока експертиза в индустрията, осигуряват гъвкавостта и услугите, от които тези компании се нуждаят, тъй като те растат и се променят“, каза Майкъл Пайер, генералният мениджър на IBM за Югоизточна Европа. „Избирайки IBM Cloud, организациите са в състояние да направят много повече, отколкото просто да намалят разходите си. Те получават достъп до вълнуващи услуги, базирани в облака, като изкуствен интелект, блокова верига и интернет на нещата, благодарение на които могат да внедряват нови бизнес модели и да развиват нови услуги в движение, което им помагат да се разграничат от конкуренцията.“

Съвсем наскоро IBM обяви, че множество компании по целия свят сега използват IBM Cloud Private, за да подпомогнат модернизацията на съществуващите си инвестиции в областта на ИТ и бързо да разработят и внедрят иновативни нови приложения, за да отговорят на търсенето на пазара.

Blinking доставчик на решение за цифрова идентификация, базирано на блокова верига, което дава на потребителите контрол на данните им, използвайки Hyperledger Fabric в IBM Cloud. Потребителят създава свое индивидуално Blinking ID – собствена  цифрова идентичност и неговата автентикация става чрез разнообразие от техники, включително парола, лицево разпознаване и сканиране на пръстов отпечатък.

Careesma създаде виртуален асистент, наречен Smarty, който опростява употребата на услугите от студенти в „Училището по икономика и управление“ в Загреб. Системата може бързо да отговаря на въпроси на студентите денонощно, независимо къде се намират те. Smarty е базирано на IBM Watson Assistant, услуга на IBM Cloud, която използва машинното обучение, за да помогне на организациите да изградят решения, които разбират естествения език и отговарят на клиентите по начин, който симулира разговор между хора.

HeartBit обедини усилия с IBM, за да създаде бекенд за своя пионерски продукт – аксесоар ЕКГ устройство. Системата улавя данни от устройството Heartbit, предава го в IBM Cloud чрез мобилно приложение, където те се съхраняват и анализират с помощта на най-новите технологии за изкуствен интелект.

Indivizo предлага решения, въз основа на обработка на данни, за набиране на персонал, за да помогнат на служителите в човешки ресурси, да наемат най-добрите таланти по-бързо. Компанията е внедрила технологията за изкуствен интелект на IBM в IBM Cloud – Watson, за да анализира видео интервюта с кандидатите за работа

Elaphe избра IBM Cloud и получи достъп до технологии на IBM за Интернет на нещата (IoT), за да спомогне за повишаване на безопасността на следващите поколения автономни и свързани електрически и хибридни автомобили.

Тагове: , , , , , , , , , , ,