19 април, 2024

За поредна година платежният и картов оператор БОРИКА АД подкрепи фондация “Нашите недоносени деца”. Със средствата, дарени от компанията, беше разработена специална онлайн платформа www.donate.premature-bg.com, на която всеки желаещ да подпомогне фондацията и да се запознае с проблемите на недоносените бебета и техните семейства, да си избере конкретна кауза и да дари средства за нея.

Създаването на платформата е част от тазгодишната кампания на фондацията, която ще протече под надслов „Големи чудеса за малките герои“. Организаторите са се фокусирали в три основни направления: набиране на средства за закупуване на животоспасяваща апаратура в неонатологичните отделения в страната; изграждане на семейни стаи в тях, които да позволят на родителите да бъдат с децата си по време на продължителен болничен престой, и подпомагане на работата на семеен център за недоносени деца “Малки чудеса”.

Фондация „Нашите недоносени деца” е създадена през 2012 г. от три майки на недоносени деца. От създаването си фондацията работи за реализирането на цялостен подход в подкрепата на недоносените деца и техните семейства. Каузата на фондация „Нашите недоносени деца” включва осигуряване на актуална и медицински достоверна информация за родителите, осигуряване на психологическа подкрепа, както за семействата, така и за децата, подобряване на материалната база на неонатологичните отделения, даряване на медицинска апаратура и много други.

Съществена част от кампанията „Големи чудеса за малките герои“ е и специалното събитие, което ще се проведе на 14 ноември под надслов „Вечер на чудесата“. Събитието, подкрепено от БОРИКА, се организира по повод Световния ден на недоносените бебета. Благотворителната вечер включва специална програма, в която ще вземат участие известни български артисти, представители на шоубизнеса, журналисти, както и представители на държавната власт, на социално-отговорния бизнес, на неправителствения сектор, доказали се като сериозно ангажирани с каузата на фондация “Нашите недоносени деца”.

Тагове: , , , , , , , , ,