26 април, 2024

В периода 18-21 октомври се задава конференцията Automotive Forum & Expo Sofia, която ще се проведе в Интер Експо Център. Тази година на своя щанд Фесто ще демонстрира връзката между хората и машините, изкуствения интелект и интелигентните продукти. Като част от изложението ще бъде представен BionicCobot – бионик решение на концерна Фесто, извършващо движения аналогични на човешка ръка. Седем-осният свръхлек робот е задвижван изцяло от ротационни пневматични задвижвания. Той може да окаже необходимата помощ и да облекчи работника при прецизни задачи, действайки като „трета ръка”.

Истината е, че връзката между хората, машините и ИТ-технологиите е в основата на бъдещото индустриално производство. Не само производствените линии са все по-автоматизирани: дори и самите компоненти стават все по- интелигентни и се свързват в мрежа, благодарение на увеличеното използване на софтуерни връзки.

В програмата на форума на 18 и 19 октомври ще се включи Деница Борисова,

ръководител отдел Човешки ресурси, която ще говори за “Образованието и автомобилната индустрия. Предизвикателства и иновации. Нови учебни програми в училищата и университетите. Дуално обучение и образователни програми“, както и „Интелигентното бъдещо производство, изградено с продуктите на Фесто“. В панелната част на 19-ти ще се включи и д-р Андреас Хьолшер – ръководител на корпоративния отдел Развой на продукти на концерна Фесто.

Тагове: , , , , , , , ,