10 декември, 2023

Може би не знаете, че сред ангелите на Victoria’s Secret има един софтуерен инженер. За това не знаеха и много хора от интернет пространството, които отказаха да повярват, че красотата и високият интелект могат да вървят ръка за ръка.

Въпросният софтуерен инженер е Линдзи Скот. Красавицата, която днес е на 34 години, неведнъж е споделяла с медиите за своето тежко детство, през което е претърпявала безброй подигравки за своята външност. Един ден нещата се обръщат и през 2009г. тя дебютира в шоуто на Calvin Klein като първия чернокож модел с индивидуална изява за марката. Освен с изящния си външен вид, Линдзи е известна като един от най-добрите респонденти на iOS на Stack Overflow; част от престижния екип на iOS на RayWenderlich.com, както и участва в редица видео уроци на Code.org за деца заедно с Бил Гейтс и Марк Зукърбърг.

Всички тези постижения не спряха част от потребителите в Instagram да се усъмнят в способностите на световноизвестния модел. В рамките на няколко часа под снимка на ангела се събраха огромно количество изказвания, които отричат умението на Линдзи да програмира на какъвто и да е било програмен език.

View this post on Instagram

Just saw this post. Thanks, for the shout-out @coding.engineer! 🙏That said, I normally try to ignore negatively, but decided to jump into the comment section of this one. Not trying to brag lol, just stating facts in the hope I’ll convince at least one negative commenter that programmers can come in all shapes, sizes, genders, races, etc. so they’ll think twice before doubting other women and girls they encounter in tech. (Thanks for tagging me @thanos_codes! ❤️) #Repost @coding.engineer ・・・ CODING IS FOR ANYONE! @science @girlswhocode @blackgirlscode From @codingblog #coding #codinglife #codingisfun #codingpics #coder #coderlife #programmer #programmers #programmerslife #programmerlife #programmerhumor #programming #programmings #programminglife #programmingcontest

A post shared by Lyndsey Scott (@lyndsey360) on

Линдзи бързо се включи с ответен коментар, в който сподели част от своите технологични умения и постижения, а по-късно и репостна пост-а на @coding.engineer в своя личен профил в социалната мрежа. За нас остава въпросът… Наистина ли не осъзнаваме, че съществуват безброй успешни и красиви дами в технологичния сектор?

Тагове: , , , , , , , , , , ,

img alt

img alt

img alt

img alt

img alt
img alt
img alt
img alt
img alt