27 април, 2024

Може би не знаете, че сред ангелите на Victoria’s Secret има един софтуерен инженер. За това не знаеха и много хора от интернет пространството, които отказаха да повярват, че красотата и високият интелект могат да вървят ръка за ръка.

Въпросният софтуерен инженер е Линдзи Скот. Красавицата, която днес е на 34 години, неведнъж е споделяла с медиите за своето тежко детство, през което е претърпявала безброй подигравки за своята външност. Един ден нещата се обръщат и през 2009г. тя дебютира в шоуто на Calvin Klein като първия чернокож модел с индивидуална изява за марката. Освен с изящния си външен вид, Линдзи е известна като един от най-добрите респонденти на iOS на Stack Overflow; част от престижния екип на iOS на RayWenderlich.com, както и участва в редица видео уроци на Code.org за деца заедно с Бил Гейтс и Марк Зукърбърг.

Всички тези постижения не спряха част от потребителите в Instagram да се усъмнят в способностите на световноизвестния модел. В рамките на няколко часа под снимка на ангела се събраха огромно количество изказвания, които отричат умението на Линдзи да програмира на какъвто и да е било програмен език.

https://www.instagram.com/p/BncnCgahq_f/?utm_source=ig_embed

Линдзи бързо се включи с ответен коментар, в който сподели част от своите технологични умения и постижения, а по-късно и репостна пост-а на @coding.engineer в своя личен профил в социалната мрежа. За нас остава въпросът… Наистина ли не осъзнаваме, че съществуват безброй успешни и красиви дами в технологичния сектор?

Тагове: , , , , , , , , , , ,