23 април, 2024

Приключи SAGathlon, сезон 2018г., организиран от Software AG Bulgaria.

Зелената инициатива, която се провежда за пета поредна година от компанията, стартира през началото на лятото и се проведе през месеците юли, август и септември. Състезанието се състоя между няколко екипа от компанията, които имаха за цел да чекират ежедневно две активности на ден – ходене пеша, тичане или каране на колело. Идеята има за цел да стимулира хората да се движат повече, да бъдат по-здрави и по-еко съобразни.

За проследяването на дейността на служителите бе използван софтуер, отчитащ местоположението и резултатите от крачкомера на играчите в реално време. С награди бяха отбелязани победителите в различни категории, сред които топ 3 екипите с най-много километри, индивидуална награда за служителя с най-добри резултати, както и награда за мотиватор, който е успял да насърчава екипа в дейностите.

Като краен резултат, на базата на изминатите километри, Software AG успя да пресметне, че за тези 3 месеца участниците са спестили работата на 16 дръвчета за една година. Инициативата SAGathlon бе обвързана и с благотворителна кауза, като за всеки изминал километър, компанията предстои да дари определена сума.

 

Тагове: , , , , , ,