25 април, 2024

Биткойн фючърсите са на около 9 месеца и заради това един основен пазар сега следва да премине към следваща крачка като започне с фючърсни договори, създадени за ether. Новините отвориха дискусия из общността, в която много хора се чудят какво ще означава това за цената на ether.

Фючърсните договори, известни като futures, са стандартизирани търгувани на борсата деривати, които осигуряват споразумение между купувач и продавач да се купи или продаде актив на предварително определена цена с предварително определена дата.

Всеки фючърсен договор представлява конкретна сума от базовия актив, а фючърсите могат да бъдат изплатени в пари или да са с физическа доставка. В случая на етерни фючърси основният актив би бил цифровият валутен ether.

Сега някои твърдят, че фючърсният пазар безспорно води до по-голямо усвояване, повече легитимност пред очите на основните инвеститори и възможността фондовете, търгувани на борсата (ETFs), да бъдат вписани някога в бъдеще. Други обаче призовават за предпазливост, като отбелязват, че цената на биткойн намалява непрекъснато, тъй като фючърсите на бизнеса започнаха в края на миналата година. Спадът на Bitcoin от почти 20000 долара е пряко свързан със старта на фючърсния пазар, според проучване от Федералния резерв на Сан Франциско, публикувано през май.

Business Insider пише в неотдавнашна статия, че Chicago Board Options Exchange (CBOE) в момента чака допълнителни разяснения от регулаторните органи на Commodity Futures Trading Commission (CFTC) в САЩ. След като това бъде разрешено, CBOE е готов да започне фючърсни договори възможно най-скоро през декември тази година.

Източникът на Business Insider споделя, че фючърсните договори ще се основават на цената на ether на борсата Gemini. Това е същият основен пазар, на който се основават настоящите договори за фючърси на CBOE.

Още през юни високопоставен служител на Американската комисията по ценни книжа и борси (SEC) заяви, че търговията с ether не нарушава закона, като по този начин предполага, че всички регулаторни препятствия трябва лесно да бъдат преодолени.

Източник: CryptoNews

Тагове: , , , , ,