22 февруари, 2024

Картите с памет са едно от онези неща, които не са особено интересни. Производителите пускат актуализирани версии на обикновените карти и светлината на технологичните медии не стига до тях. Най-новото предложение на Sony обаче е различно, тъй като според него е „най-здравата и най-бързата SD карта в света“.

SF-G серията TOUGH спецификации UHS-II SD карти са насочени изцяло към професионалистите в областта на цифровата фотография, които заснемат в екстремна обстановка. Според Sony най-новите чипове са 18 пъти по-силни от традиционните SD карти.

С новите си TOUGH карти, Sony използва дизайн, с който формата на тялото премахва  прекъсвача за защитата за запис. Това може да е проблем за някои, но има смисъл, тъй като е компонент, който се поврежда лесно.

Този дизайн от една част прави картата почти непроницаема и я предпазва от проникване от прах и течности. Новите карти TOUGH са водоустойчиви с IPX8 рейтинг и прахоустойчиви с IP6X рейтинг.

От гледна точка на представянето, новата карта TOUGH предлага скорости на запис от 299 MB/s, което е идеално при снимки в режим Burst с висока разделителна способност. Също така поддържа спецификацията V90, която е удобна за всеки, който записва видео.

Тагове: , , , , , ,