18 април, 2024

За щастие или не, всички ние съхраняваме някои от своите данни в облак – различни контакти, снимки и чат архиви. За онези, които с щастие използват Google Cloud и винаги се нуждаят от още място в този невидим сейф за данни, Google обяви нова абонаментна услуга, наречена Google One.

От днес всички стари платени потребители на Google Drive автоматично ще бъдат преместени с членство в Google One, а новите потребители ще имат възможност да се регистрират за абонамент за Google One. Трябва да се има предвид, че този процес на преместване на потребители от Drive към One се случва постепенно, започвайки от потребителите в САЩ и постепенно преминавайки към останалите пазари през следващите няколко седмици.

Това означава ли, че вече трябва да плащаме за Google Drive?
Тази миграция няма да отнеме на никого първите 15 GB съхранение. Всичко, надхвърлящо 15 GB, обаче, ще трябва да бъде закупено, въпреки че плановете са по-евтини сега.

Какви са плановете, които Google One предлага?
Плановете на Google One стават достъпни за всекиго и започват от 100 GB на ниската цена от 1,99 долара на месец. Следващите пакети са съответно от 200 GB и от 2 TB, като също са на достъпни масови цени. Плановете, по-големи от 2 TB, остават същите. Освен това съществуващите планове за 1 TB Drive вече ще бъдат ъпгрейднати до 2 TB, без допълнително заплащане. Плановете могат да бъдат споделени с до пет членове на семейството.

 

Тагове: , , ,