19 май, 2024

Радослав Габровски е .NET Developer в Melon и обича кафето, изкуството и спорта. Дивелъпърът сподели пред DevStyleR повече за себе си проектите, по които работи.

Опиши своите професионални и личностни качества.
Концентрирам се в изграждането на доверие и прозрачност, както към клиента, така и вътре в екипа. Предпочитам да комуникирам ясно принципите, визията и предложените решения по даден проблем, за да се намери най-прекия път до разрешаването му. Бих се самоопределил като отборен играч, който обича да поема рискове и да има възможността да се проваля бързо и рано, защото от това много се учи.

Разкажи повече за себе си като човек.
Състезателен човек съм, обичам да постигам целите си и да оптимизирам процесите – както на работното място, така и в ежедневието си. Обичам да пътувам и да опознавам нови гледни точки към всякакви проблеми, понякога философствам повече отколкото трябва. Семейството и приятелите са най-важни за мен, а без спорт и изкуство животът ми би бил скучен.

Как протича работният ти ден?
Започва с чаша кафе. Докато го пия, обичам да си съставям план за деня, както и да подреждам задачите си по приоритет. Обмислям внимателно как да подходя към тях. Когато реално започна да работя, обикновено денят минава много бързо – в срещи, в писане на код, документация и други. Задължителни са обядът и следобедното кафе за разсейване. В края на деня си правя равносметка и отбелязвам завършените задачи и това, което остава за следващия ден.

Какви са предизвикателствата пред теб? По какви проекти работиш?
Предизвикателствата обикновено са два типа – човешки и технологични. Първите са свързани с ежедневната комуникация с клиента, вътре в екипа, старанието всички да са на „една и съща страница“, както казват англичаните. Технологичните са предимно в научаването на нещо ново всеки ден, някоя нова библиотека или просто как определен принцип или „патърн“ в програмирането е въплътен в определен програмен език. Проектите са разнообразни, но в момента работя с клиент от Силициевата долина, наскоро направи ICO и рязко разраства бизнеса си в света на криптовалутите.

С какво се случва най-често да помагаш на колегите си?
Много често просто ги изслушам и им предлагам втори чифт очи и различна перспектива. Много често в нашата професия отговорът на даден проблем си седи в нас и имаме нужда просто да обясним на някого точно какъв е той, за да го разрешим.

Как би се описал с 3 думи?
Професионалист, неконфликтен и смел.

Какви са хобитата ти?
Обожавам спорта и в момента усилено тренирам тенис, играя волейбол, бивш състезател и преподавател съм по спортни танци. Свиря на пиано, макар и за съжаление да не ми остава вече много време за това.

Каква музика слушаш?
Всякаква според настроението, но съм израснал с Queen, Bryan Adams и Aerosmith.

Имаш ли любима марка?
Да, ако говорим за обличане – T. M. Lewin и Ted Baker.

Какъв е стилът ти?
Според повода, най-често business casual.

Отворен ли си към новости?
Да, задължително.

 

Тагове: , , , , ,