19 април, 2024

Ford отбелязва производството на 10-милионния Mustang – най-продаваната спортна кола в Америка за последните 50 години и в света за три поредни години.

10-милионният Ford Mustang е високотехнологичен кабриолет GT с V8 двигател, 460 к.с. и 6-степенна механична трансмисия, цвят Wimbledon White, оборудван с най-модерните технологии в помощ на водача и произведен в завода на Ford в Мичиган. Първият сериен Mustang (шаси 001), произведен през 1964 г. е бил същият цвят и модел, с 3-степенна механична трансмисия и V8 двигател с 164 к.с.

„Mustang е в сърцето и душата на тази компания и е любимец на целия свят“, заяви Джим Фарли, Президент глобални пазари, Ford Motor Company. „Всеки път, когато видя Mustang да минава по улица в Детройт, Лондон или Пекин, се вълнувам толкова, колкото и когато купих първата си кола – Mustang купе от 1966 г., който карах из страната като тийнейджър.

За 54-годишната си история, Mustang се е произвеждал също и в Сан Хосе, Калифорния, Метуген, Ню Джърси и в оригиналния завод в Диърборн, Мичиган.

 

Тагове: , , , ,