18 май, 2024

Още на E3 2018 от Logitech обявиха, че новият софтуер G Hub ще влезе в период на ранен достъп и ето че днес той най-после може да бъде изтеглен от всеки.

Logitech G Hub е новата основна част от софтуера на всичките геймърски клавиатури, мишки и други периферни устройства, които компанията предлага. Той замества по-стария софтуер на Logitech G с модерен дизайн и по-дълбоко ниво на осветление и макро персонализиране, което потребителите могат също така да експортират и споделят профили онлайн.

От Logitech съобщават, че новият софтуер ще бъде много по-лек от предишната си версия, тъй като ще тегли само софтуерните пакети за периферните устройства, които решите да включите. Това улеснение всъщност решава основен проблем с по-стария софтуер, който винаги подкарва фърмуер и софтуерни актуализации за всички периферни устройства.

Друга нова опция за G Hub е възможността автоматично да изтегля актуализации за всичките ви устройства, вместо да иска от потребителя да изтегли изцяло нова версия на софтуера G, натоварен с най-новите фърмуери и пачове. Очаква се при всяко ново издание на хардуер Logitech, софтуерът да разпознава тези нови устройства и да тегли всички необходими инструменти, още при стартиране.

Новият софтуер следва тенденцията на редизайн на осветителни софтуерни продукти от компании за игри, като Razer Central и Corsair iCue. В крайна сметка в тази надпревара за най-доброто хардуерно приложение, печеливши са геймърите.

Източник: TechRadar

 

Тагове: , , ,