22 април, 2024

В наши дни разполагаме с изобилие от впечатляващи приложения за машинно обучение – от игра за откриване на предмети в изображения, помагаща в диагностицирането на болести, до помощ в развитието на автомобилната автономност. Ето още един забавен метод за използване на AI.

Move Mirror: Накарайте 80 000 изображения да се раздвижат с вас

С Move Mirror виждаме как работят компютърните техники за проследяване, като “pose estimation” и как те могат да бъдат достъпни за всеки компютър с уеб камера. Идеята на проекта е машинното обучение да стане по-достъпно за програмистите, както и за всеки, който иска да експериментира с тази технология.

Проектът е основан на PoseNet – модел, който може да открива човешки фигури в изображения и видеоклипове, като идентифицира къде са ключовите връзки на тялото. Move Mirror взима входящата информация от камерата и я премества в база данни с повече от 80 000 изображения, за да намери най-доброто съвпадение. Захранва се от Tensorflow.js – библиотека, която работи чрез устройствата за машинно обучение в браузъра ви. Това означава, че оценката на позицията се извършва директно в браузъра и снимките ви не се съхраняват или изпращат на сървър.


 

Източник: Google blog

Тагове: , , , , ,