7 юни, 2023

Търсите ли място за съхранение и търговия с bitcoin, ethereum или друга криптираща валута? Вижте тези шест опции с отворен код.
 
Тези портфейли са от съществено значение за съхраняването, изпращането и получаването на крипто цикли. Революционният растеж на крипто компонентите се приписва на идеята за децентрализация, при която от мрежата липсва централна власт и всички имат равни условия. Технологията с отворен код е в основата на криптокомпресиите и блоковите мрежи. Тя даде възможност на живата, зараждаща се индустрия да се възползва от предимствата на децентрализацията – като променливостта, прозрачността и сигурността.

Ако търсите свободен и отворен код криптираща валута портфейл, прочетете нататък, за да започнете да изследвате дали някоя от следните опции отговаря на вашите нужди.

Copay
Copay е крипто портфейл с отворен код биткойн, който обещава удобно съхранение. Софтуерът се разпространява под лиценза на MIT.

Сървърът на Copay също е с отворен код. Ето защо, разработчиците и ентусиастите на биткойн могат да поемат пълен контрол върху дейността си, като разгръщат собствените си приложения на сървъра.

MyEtherWallet
Както подсказва името, MyEtherWallet (съкратено MEW) е портфейл за транзакциите на ethereum. Той е с отворен код (под лиценза MIT) и е напълно онлайн. Портфейлът има прост интерфейс от страна на клиента, който ви позволява да участвате уверено и сигурно в блока на ethereum.

mSIGNA
mSIGNA е мощна настолна програма за извършване на транзакции в мрежата биткойн. Издава се под лиценза MIT и е налице за MacOS, Windows и Linux. Някои от функциите му включват удобство за потребителя, гъвкавост, децентрализирани възможности за генериране на офлайн ключове, шифровани архиви на данни и синхронизация на няколко устройства.

Armory
Armory е портфейл с отворен код (под GNU AGPLv3) за създаване и запазване на частен ключ на вашия компютър. Подобрява сигурността, като предоставя на потребителите поддръжка на множество подписи.

Electrum
Electrum е биткойн портфейл и се движи по тънката линия между удобството за начинаещи и експертната функционалност. Портфейлът с отворен код се разпространява под лиценза MIT.

Etherwall
Etherwall е първият портфейл за съхранение и изпращане на Ethereum на работния плот. Портфейлът с отворен код се разпространява под лиценз GPLv3.

Преди да използвате тези предложения, уверете се, че сте направили нужните действия, за да защитите сигурността си и вашите финанси.

 

Източник: opensource.com

Тагове: , , , , , , ,