17 април, 2024

Софтуерната компания Questers организира в офиса си отворена дискусия на тема „Нулеви отпадъци“. Дискусията е част от зелената им кампания “Questers Goes Green”, която цели с поредица от инициативи да стимулира опазването на околната среда и устойчивия начин на живот.

Във връзка с идеята компанията вече е предприела мерки за стимулиране на рециклирането чрез поставяне на кошчета за рециклиране в офиса и разпространението на информация за основните правила за разделно изхвърляне на боклука. Събирането и предаването на изхабени батерии пък става с помощта на фирма за оползотворяване на отпадъци.

Кампания за по-зелен офис ангажира служителите на фирмата с грижа за собствени кактуси и сукуленти. Освен това, редуцирането на хартията в офиса и използването на рециклирана хартия са част от дискусията  „Нулеви отпадъци“, която се подготвя заедно с организация „За Земята“ в офиса на Questers.

Компанията ще организира бъдеща активност, посветена на опазването на околната среда. Тя ще представлява снабдяване на служителите с торби за многократна употреба с цел намаляване използването на еднократни найлонови торбички. Повече подробности около зеленото начинание можете да откриете в социалните мрежи на компанията.

 

Тагове: , , , ,