19 април, 2024

Google публикува своя доклад за половото и етническо разнообразие на работното място. Това е петият подобен документ и най-изчерпателният до този момент. Данните от него сочат, че и днес мъжете в компанията преобладават с близо 70%.

Част от доклада включва и данни за разнообразните етноси на служителите. Според статистиката повече от половината работещи (53.1%) са бели, последвани от азиатци (36.3%), латиноси (3.6%) и чернокожи (2.5%).

 

Макар и малък като размер, напредъкът на Google е налице по отношение на разнообразието. През изминалата година данните сочат 30.8% жени, 2.4% чернокожи и 3.5% латиноси. Ръководните позиции на компанията все още са предимно заети от бели (66.9%) мъже (74.5%) – новина, която разгони духовете в бизнес сферата.

В разговор пред TechCrunch, Вицепрезидентът на Google Diversity and Inclusion – Даниел Браун, споделя, че фокусът ще бъде насочен към увеличаването на броя кадри сред чернокожите и латиносите мъже и жени. Друг доклад на корпорацията показва, че голяма част от служителите са склонни да напуснат, ако не се чувстват достатъчно включени в екипната работа. Този проблем се разрешава чрез сформиране на специален ръководен екип, грижещ се за превенция на потенциално възникване на подобни казуси.

Източник: ТеchCrunch

Тагове: , , , , , , , , ,