17 април, 2024

Освен, че е страхотен професионалист, номинираният в този брой се занимава активно със спорт и музика

В настоящото издание на рубриката ни “Developer на фокус” ще ви запознаем с Петър Петров от софтуерната компания DataArt. Той заема позицията Android Developer и е изключително прецизен в работата си. Извън работното си място Петър обича да спортува, като дори взема участие в маратони. Колегите му го описват като вдъхновяваща личност

Кого номинирате за „Developer на фокус“?

Петър Петров, Android Developer в българския офис на компанията.

Каква е причината да го номинирате?

Освен, че е много добър програмист, Петър е и страхотен човек, който винаги зарежда с усмивка и добро настроение своите колеги.

Опишете неговите професионални качества.

Целеустремен, винаги даващ 100% от себе си в работата, винаги насреща за колегите си и винаги готов да защитава принципите си. Петър държи много на качествено свършената работа и на постепенното израстване заедно с екипа, с който работи. Бил е лидер на екип и винаги се е старал всички да напредват заедно и да си помагат.

Разкажете ни повече за него като човек.

Активен атлет и дори наскоро бе участник в маратона Панчарево 2018, който се проведе с благотворителна кауза. Освен това е и музикант, обича книгите и активния начин на живот.

Можете ли да опишете как протича неговият работен ден?

След бърза среща с колегите и задължителното сутрешно кафе, той започва комуникацията с клиенти, след което често се налагат анализи на изискванията от тяхна страна. След това стандартните неща – много код и много музика. Ако нещо му дойде в повече, обича да релаксира на покривната тераса в офиса на DataArt, от която се открива чудесна гледка към центъра на града.

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?

Петър Петров е работил за клиенти от различни сектори – финанси, медицина, напоследък се занимава активно с програмиране в телеком сферата. Едно от най-големите му предизвикателства е разработването на собствен модул за augmented reality. В момента се занимава с изследване на архитектурни решения при софтуерните системи.

Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Едно от най-важните качества на всеки екип е неговата сплотеност. При нас в DataArt това е основополагащо и Петър е пример за това как може с колегиалност и толерантност екипът да върви напред.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Уравновесен, фокусиран и мотивиран.

Какви са хобитата му?

Музика, спорт, четене, каране на мотор, планинарство и пътувания в чужбина.

Каква музика слуша?

Джаз, Хип-хоп, R&B, поп.

Кое предпочита – Android или Apple?

Android.

Какъв е стилът му?

Преди всичко Петър държи на качеството в работния процес и на планирането. Всичко трябва да бъде изпълнено стриктно и всеки трябва да знае точно с какви задачи следва да се заеме.

С кои езици за програмиране борави той? Кои са предпочитаните от него?

Node.js, React.js, Kotlin, Java – за него това е перфектният стак от технологии, които му позволяват да се разгърне максимално.

Бихте ли разказали интересна случка, свързана с него?

При нас в DataArt всеки ден е изпълнен с динамика и правим така, че никога да не е скучно – организираме си турнири, игри, тематични менюта за обяд… Петър винаги се включва в подобни инициативи, така че се стараем те по-скоро да са правило, а не изключение.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , ,