19 април, 2024

Любопитни ли сте да разберете повече за най-новите технологии в света на Java? Тогава предстоящото издание на Tech Talks – The Future of Java е точно за вас.

То ще се проведе в събота, 21.04.2018 г. в София, SPS Tower, ет. 4 от 10:00 часа. Трима лийд софтуер инженери ще обяснят на разбираем език какво да очакваме като Java специалисти в близкото бъдеще.

Ивайло Пашов, който оглавява Java общността в EPAM България, и е един от лекторите на събитието, разяснява какво можем да очакваме от The Future of Java:

Какво могат да очакват посетителите на The Future of Java от събитието?

Могат да получат информация относно последните тенденции в Java, да хвърлят поглед в бъдещето и да видят какво ни очаква в близките години. Това е изключително важно за специалистите в нашия бранш, необходимо е непрекъснато да обновяваме своите познания. Посетителите могат да очакват високо ниво на професионализъм на лекторите, както и на самата организация на събитието.

Как подбрахте темите за предстоящото събитие?

Темите се обвързани с необходимото модернизиране на езика Java, както и неговите алтернативи върху JVM, които стават все по-популярни поради наличието на по-лесни и по-безопасни за използване примитиви за конкурентно програмиране, както и за съпътстващата инфраструктура на Java базирани системи в облака. Например Владимир Илиев ще ни обясни, как езици като Clojure, въпреки на пръв поглед трудния си синтаксис, ни позволяват изключително бързо да изграждаме системи, които умеят да скалират далеч по-добре от Java базирани такива. Деян Димитров от своя страна ще ни демонстрира с какви проблеми ще се сблъскаме, когато искаме да внедрим решението си в облака и колко лесно можем да го направим устойчиво и достъпно по всяко време.

Какво е бъдещето на Java?

Освен казаното дотук, можем да кажем, че в Java ни очакват фундаментални промени, които ще разрешат проблеми, въведени още от самото създаване на езика и ще ни позволят ефективност, както от гледна точка на нашата работа, като разработчици, така и от гледна точка на софтуера, който създаваме така, че максимално да се възползва от съвременните хардуерни архитектури.

Tech Talks е независима общност за софтуерни специалисти, в която се обменя знание и опит. Всеки месец под логото на Tech Talks се провеждат безплатни конференции на различни Java, JavaScript, Agile, IoT и Blockchain теми.

За повече информация и регистрация за събитието тук.

 

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , ,