25 април, 2024

Момчил е номиниран заради своята висока работна култура, аналитичното мислене, отличните резултати, комуникативност и организираност.

Представяме Ви Момчил Станчев номиниран от Лъчезара Никифорова, HR Manager Luxoft Bulgaria. Luxoft (NYSE: LXFT) е глобален доставчик на ИТ услуги с иновативни технологични решения, които осигуряват отлични бизнес резултати на многонационални компании. Услугите на компанията обхващат стратегическо консултиране, услуги за разработване на потребителски софтуер и инженеринг на цифрови решения. Момчил е номиниран заради своята висока работна култура, аналитичното мислене, отличните резултати, комуникативността и организараността си.

Каква е причината да го номинирате?

Момчил е основният двигател, благодарение на когото в момента в компанията се развива успешен проект под негово ръководство. Съвкупността от професионални и лични качества допринесе това да се случи в много кратък период от време и да получи признание от страна на клиента. Той беше човекът, който участваше активно във всички критични фази, включително и подбора на подходящите специалисти за екипа.

Опишете неговите професионални и личностни качества.

Като професионални качества много важно е да се отбележат високата работна култура, точността, изключително колегиалните отношения, които поддържа с колегите от екипа и от фирмата като цяло, без отчитане на лични и емоционални факти, стремежа към постигане на резултати.

От чисто личностна страна, като най-важни могат да се отбележат подредеността, организираността, търсенето на позитивното във всяка ситуация или личност, комуникативността, аналитичното мислене.

Разкажете ни повече за него като човек.

Здравословната му амбициозност го кара да дава максимума, за да постигне поставените от самия себе си високи цели. Момчил умее да намира общ език с всякакви хора, дори и с негативно настроените срещу него. Тази гъвкавост у него, в комбинация с непринуденото му отношение, успешно го поставя много често в центъра на внимание. Усмивката не слиза от лицето му дори и в трудни моменти.

Можете ли да пресъздадете как протича неговият работен ден?

Подобно на много хора в ИТ сферата, работният му ден започва сравнително късно, най-често след 10ч. и след чаша кафе вкъщи за оптимална кондиция в офиса. Комуникацията с клиенти и колеги е ежедневие, както и планирането и организирането на хора и задачи. При необходимост, може да прекара и целият ден зад бюрото в максимална концентрация, за да завърши всички свои задачи в срок или дори преди това. В случай, че остане някоя и друга свободна минута обича да релаксира с приятели из офиса и наоколо или да прочете някоя новина от постоянно отворените в браузъра му сайтове – Bloomberg.com, News.bg, Money.bg, GSMArena.com, Smart2zero.com

Какви са предизвикателствата пред него? По какви проекти работи?

Основно предизвикателство за него е постоянният стремеж към постигане на все по-добри резултати. Това включва, както личностно, така и усъвършенстване на екипите, които ръководи, начина на общуване с клиента, както и способонстта да менажираш себе си, подчинените си, шефовете си и всички странични хора имащи общо с успеха.

Друго много голямо предизивикателство е способността да се адаптираш към екипа си, за да може опознавайки хората чисто психологически, да можеш да им повлияваш в насока мотивиране за извършване дори и на неприятни и безинтересни задачи, каквито неизменно съпътстват всички комерсиални проекти. С други думи, той е привърженик на ситуационния мениджмънт.

Относно проектите, както всеки стремителен човек, предпочита да работи по такива, които са предизвикателни, както от управленска страна, така и от творческа, но в действителност, няма проект, който би отказал, тъй като във всеки един проект има резултати, които трябва да се постигнат, а както вече казахме движещата сила за него е постигането на резултати 🙂

Oтдаден ли е на работата си? Случва ли му се да помага на свои колеги за изпълнението на техните задачи?

Още от постъпването си на работа в компанията преди 3 години в ролята си на Senior Developer, Момчил демонстрира висока инициативност с нестихващи технически предложения, както и за живота в компанията. В последствие заставайки начело на сформирания от него екип като Project Manager, той често влиза в ролята на упора за всеки един от колегите си. Едно от важните качества, които той показва, е ръководене чрез личен пример и кооперативност с всички отдели.

Ако трябва да го опишете с 3 думи, какви ще бъдат те?

Аналитичен, упорит, хитроумен.

Какви са хобитата му?

През свободното си време обича да се занимава с „конструктивни“ занимания:) Това включва дейности от типа на редене на пъзели, сглобяване на модели Лего, както и сглобяване на мебели 🙂

Друга негова страст са островите, като предпочита такива с плажове. Би искал след време да си има свой малък остров с курорт и да се пенсионира на него.

Има ли любима марка?

Има предпочитания за марки в зависимост от различните типове предмети (дрехи, уреди, компютри, инструменти и т.н.), но няма явно изразени пристрастия само към една.

Какъв е стилът му?

Стилът на Момчил е винаги директен и открит, съобразен с конкретната ситуация, но и с умерена доза емпатия. Обикновено действията и комуникацията му са рационални и базирани на ясно и лесно доказуеми факти.

Отворен ли е към новости?

Винаги е отворен към нови предизвикателства и предложения. В свободното си време следи новостите както в технологиите, икономическите тендецнии, така и политическата ситуация в Европа и по света.

Тагове: , , , , ,