26 февруари, 2024

Apple, LG, Samsung, Garmin и Ticwatch няколко други компании предлагат страхотни иновативни е – часовници, които притежават разнообразни функции

В съвременния свят, активните личности са неразривно свързани със своите смартфони. На тези устройства, хората от почти всички професионални сфери, вършат огромна част от работата си. През свободното време смартфонът също е постоянен „спътник“ на човека – разнообразните приложения за спортуване, игрите, дигитализираните книги и т.н., се използват от голям брой потребители като средство за разпускане. В последните години обаче, на сцената се появиха още по – удобни и практични джаджи, които изпълняват голяма част от функциите на смартфоните – смарт часовниците. Големите технологични компании напоследък обръщат все по – голямо внимание на тези устройства. Тук ще намерите повече информация за някои от най – новите модели  и какво точно могат да ви предложат те.

Apple Watch 3

Гигантът Apple обра голяма част от овациите с този модел. Според мнозина, това е перфектният избор за смартчасовник днес. Watch 3 има 2 версии – една с възможност за LTE връзка и такава без. И двете разновидности имат своите плюсове и минуси. Опцията за LTE връзка е най – обсъжданата иновация в смартчасовниците на тази компания. Някои специалисти твърдят, че тя не е чак толкова ефективна, за колкото голяма част от потребителите я смятат, тъй като увеличава драстично цената на устройството и същевременно хаби много батерия. От другата страна, Apple Watch 3, който няма опция за LTE връзка не е значително иновативен, но е по – евтин и батерията му издържа по – продължителен период. Моделът е изключително подходящ за хора, които обичат да спортуват, тъй като е водоустойчив и може да се използва при плуване и бягане в дъждовни условия. Като добавка, Apple Watch 3, разполага и с вградена GPS система и така прави „джогинга“ още по – приятен.

LG Watch Style

Разработен в партньорство с Google, този смарт часовник притежава всичко най – добро, което може да се предложи от операционната система Android Wear, плюс няколко допълнителни функции и страхотен стил. Цената му е сравнително добра за всички дейности, които LG Watch Style позволява. Една от тях е гласовата команда „Google Assistant“, улесняваща достъпа на потребителите до различните апликации. Недостатъкът на този часовник е свързан с батерията му. Специалистите обясняват този проблем с факта, че Google все още не притежава съвместими приложения в неговия Play Store, които да не източват толкова бързо батерията на устройството. Дизайнът на LG Watch Style e най – атрактивната му част, допринасяща за широкото му разпространение. Корпусът му е изграден от висококачествена неръждаема стомана, а теглото му го превръща в един от най – леките смарт часовници, създавани до сега. Той тежи едва 46 грама! Моделът също е и широко разпространен сред спортистите, поради практичността си и ниско тегло. За сравнение, един от предишните варианти, LG Watch sport, тежи 86 грама.

Samsung Gear Sport 7

Специалистите коментират, че този модел е предназначен основно за спортните и фитнес потребители на Samsung. Въпреки, че не разполага с голям брой оригинални и атрактивни приложения, Gear Sport 7 притежава някои страхотни функции. Най – харесваната от тях е възможността да използвате Spotify, когато сте офлайн. Освен това, часовникът има вграден GPS и възползвайки се от тези две удобства, вие можете да се насладите на тренировките си по бягане, съчетавайки обикалянето по интересни маршрути със слушането на любимите си музикални парчета. Моделът е водоустойчив, което го прави приложим и в плуването. Gear Sport 7 е съвместим и с операционната система iOS и така употребата му става още по – широка. В сравнение с по – стария Samsung Gear S3, батерията на въпросния смарт часовник е с по – кратък живот и са необходими зареждания на по – малки интервали от време.

Garmin Forerunner 735XT

Това е идеалният избор за бегачите, използващи часовници. Устройството на Garmin предоставя опростени известия на потребителите си, но повечето от тях имат нужда точно от кратка информация, която да ги удовлетвори. Часовникът е снабден с изключително точен и бърз GPS и много полезни измервания относно продължителността и качеството на една тренировка. Едно от тях е измерването на пулса (HRV tracking), което ви казва кога е наложително да спрете за почивка. Forerunner е приложим и в триатлона, защото предлага няколко функции, даващи информация за резултатите от плуването и колоезденето. Още един плюс на този модел часовник е дългият живот на батерията му, която може да издържа до 7 дни.

Ticwatch S

Моделът е с доста изискан дизайн. В сравнение с предната версия (Ticwatch E), този смарт часовник е леко по – тежък и обемен, като това се дължи на по – дебелия панел, който показва точния час. Устройството има 4GB свободно пространство, Wi Fi и Bluetooth връка, а батерията му издържа до 24 часа. Разполага с 1.4 – инчов OLED дисплей, направен от защитено срещу драскотини стъкло. Ticwatch S ви предоставя възможността сами да избирате яркостта и големината на шрифта, както и да теглите разнообразни апликации от Google Play store.

Тагове: , , , , , , , , , , , , ,