20 април, 2024

По време на изложението японския автомобилен гигант представи на публиката три нови модела коли

    За пореден път Женева беше домакин на международното автомобилно изложение. Тазгодишното издание на събитието впечатли посетителите с някои доста сполучливи иновативни автомобили, произведени от най – големите марки в света. Японският бранд Toyota не разочарова своите почитатели, представяйки три доста интересни модела – GR Supra Racing, Auris и Aygo 2018. Ето какво ново предлагат те:

GR Supra Racing Concept

Концептуалният модел връща на „сцената“ най – успешната спортна серия на Toyota. Името Supra говори за силата, производителността и прецизността на управление, които определяха световните стандарти в автомобилната индустрия за четвърт век. GR Supra Racing Concept е „чистокръвна“ спортна кола. Автомобилът е компактен, с две врати, има конфигурация с предно разположение на двигателя и задвижване на задните колела. Конструкцията му е създадена от съвременни леки материали. Състезателният модел има драматичен дизайн на каросерията, който включва голямо задно крило. Използван е здрав, но лек композитен материал за елементи като широките предни и задни брони, предния сплитер и задния дифузьор. Шасито му е снабдено с понижено предно и задно окачване със стандартни компоненти. Кабината е типично състезателна, оборудвана е със специално табло и седалка, както и с предпазен колан. Изискванията за безопасност при състезания се покриват с клетка и пожарогасители, а горивните и спирачните линии, педалната кутия, станциите за зареждане на акумулатора и окабеляването са проектирани да отговарят на стандартите за състезания.

Чрез представянето на концепцията за този автомобил, екипът на Toyota съживява името и духа на най – известния модел в знаменитото спортно наследство на компанията.

Новият Auris

    Третото поколение Auris се отличава с две страхотни иновации – динамичен екстериорен дизайн и изцяло нов хибриден двигател с обем 2.0 литра. Появата на този модел бележи дебюта на двойната хибридна стратегия на Toyota. Едно от предимствата на японската марка е това, че поддържа постоянна обратна връзка със своите клиенти. Именно поради тази причина., екипът взе решението да предложи на потребителите си възможност за избор между два хибридни двигателя – единият осигурява традиционните пюсове на горивната ефективност и релаксиращо шофиране, а вторият надгражда тези качества с по – голяма мощност и по – динамични характеристики при каране. В сравнение с по – старото издание на Auris, новият модел е по – дълъг и по – нисък. Формата на автомобила е по – елегантна, а капакът е атрактивен и на свой ред подобрява безопасността, давайки на шофьора по – добра видимост. Налице са и още доста голям брой иновации. Новият Auris ще започне да се произвежда от следващата година в Бърнастон, Великобритания.

AYGO 2018

Третият дебютант от отбора на Toyota е новото AYGO. Засилвайки уникалната ДНК на модела и отличимото му позициониране в рамките на високо-конкурентния A-сегмент, дизайнерите и инженерите на Toyota не само засилват младежкия и отличителен имидж на AYGO, но и подобряват производителността и управлението на автомобила, за да бъде той по-забавен за шофиране. Емблематичната част от дизайна на модела, Х, е запазена. Хиксът е поставен отново отпред, но от двуизмерна графика вече е превърнат в мощен триизмерен елемент. Отличителният нов фронтален дизайн включва преработени „keen look“ предни светлини с интегрирани дневни светлини, които допълнително подчертават поразителния вид на AYGO. Екипът на Toyota е извършил промени, чрез които са подобрени производителността и динамиката при шофиране. Почитателите на марката, могат да се възползват от предоставената по – голяма гъвкавост по време на каране в градовете. Освен всичко това, нивата на шум са значително намалени, вибрациите са почти отстранени и нивото на комфорте драстично увеличено.

Тагове: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,